Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lacul Tarnița va fi igienizat pe 36 de kilometri

Clubul Alpin Român Cluj derulează, în perioada 7-9 iulie, cu sprijinul Consiliului Județean (CJ),  o acțiune de igienizare a lacului Tarnița.
Acțiune de igienizare pe lacul clujean Tarnița | Foto: CJ Cluj

Luciul de apă din județul Cluj este supus unei acțiuni de curățare, inclusiv a malurilor sale.

Clubul Alpin Român Cluj derulează, în perioada 7-9 iulie, cu sprijinul Consiliului Județean (CJ),  o acțiune de igienizare a lacului Tarnița.

„În speranța că vremea va fi favorabilă, încurajăm toți cetățenii să participe la această activitate și, în acest fel, să contribuie la valorificarea unuia dintre cele mai apreciate obiective turistice din județ. CJ s-a implicat în numeroase acțiuni ce au vizat protejarea bogățiilor naturale, promovând un comportament ecologic și responsabil”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Sprijinul forului administrativ județean se materializează prin punerea la dispoziție a ambarcațiunilor avute în dotare, precum și prin participarea unor angajați din cadrul aparatului de specialitate.

În vederea asigurării unor condiții optime de desfășurare, evenimentul de la Tarnița va beneficia de asistența și suportul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Cluj, aflat în subordinea CJ Cluj.

Manifestarea presupune colectarea deșeurilor atât de pe uscat, cât și de pe apă, din caiac, canoe sau barcă, urmând a fi acoperită o zonă de 25 km în jurul lacului, respectiv 11 km în linie dreaptă pe luciul de apă. Participanții vor putea lua parte și la o campanie de conștientizare a populației din zona Tarnița.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Corteva Agriscience a anunțat că Utrisha N, un produs de fixare a azotului, pe bază de bacterie, a fost certificat ca USDA Process Verified Program (PVP) de către Departamentul Agriculturii al Statelor Unite.

Corteva obține prima certificare USDA pentru biostimulator

Articolul următor
Evenimentul este o inițiativă a Caiac SMile și are ca scop strângerea de fonduri pentru accesibilizarea lacului Gheorgheni și adaptarea acestuia la nevoile persoanelor cu dizabilități.

Maraton de vâslit pe lacul din Gheorgheni. Pe mal, filmul „A Man Called Otto”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share