Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Caravana de Medici ajunge la Remeți

În weekendul următor, localnicii din satul Remeți, Comuna Bulz, județul Bihor, vor beneficia de investigații și consulturi medicale gratuite efectuate de către Caravana cu Medici Bihor. 

A treia ediție din acest an a Caravanei cu Medici Bihor va avea loc în Comuna Bulz, județul Bihor. În perioada 15-16 iulie, localnicii vor benficia de consultații medicale gratuite în specialități precum: medicină internă, cardiologie, medicină de urgență, dermatologie, neurologie, pediatrie, ORL, urologie, oftalmologie, ginecologie și stomatologie. Pe lângă investigaţiile de bază realizăm şi profilaxia cancerelor de piele, prostate, dar şi a heptatitelor.

În prealabil, cu o săptămână înainte, au fost efectuate recoltări pentru analize de laborator gratuite unui număr de peste 100 pacienți, printre care și copii. La aceștia, recoltarea s-a realizat după semnarea unui acord informat scris de către părinți.  Rezultatele vor fi primite și interpretate cu ocazia consultațiilor.

Se vor efectua și investigații medicale suplimentare: electrocardiogramă, ecografie cardiacă, abdominală și de părți moi.

Se vor susține cursuri de educație medicală și profilaxie stomatologică.

Despre Caravana cu Medici 

Caravana cu Medici Bihor a fost înființată în anul 2022, de către dr. Costea Andrei, medic specialist UPU SMURD, din dorința de a aduce un plus comunității care l-a format în perioada rezidențiatului. Au fost organizate pana in prezent 4 caravane, în comuna Roșia, comuna Pietroasa, comuna Remetea și comuna Șinteu, însumând peste 650 de persoane ce au beneficiat de analize medicale, consultații și ochelari de vedere gratuiți, dar și peste 7000 persoane instruite în acordarea primul ajutor, în cadrul cursurilor de resuscitare organizate în școlile din toata țara, unde mergea să asigure gărzi pe Terapia Intensiva Mobila SMURD.

Caravana cu Medici este un proiect național, prin care specialiști în domeniu medical (medici specialiști, rezidenți, studenți, asistenți medicali și sanitari), acordă îngrijiri medicale de bază, efectuând analize medicale și consultații gratuite, pe baza de voluntariat, în mediul rural. Nevoile populației din zonele rurale sunt mult mai mari, comparativ cu zona urbană, iar problemele întâmpinate sunt mult mai grave.

Zona rurală abundă în persoane care au avut ultima vizită medicală cu foarte mulți ani în urmă, care nu au conștientizat la timp necesitatea unui consult medical de specialitate și care, oricum, nu ar fi avut resursele necesare pentru a ajunge vreodată la un medic specialist. Noțiunea de prevenție nu este nici măcar cunoscută în mediul rural, mulți pacienți ajungând să primească un tratament medical sau sa fie supuși unor intervenții medicale mult prea târziu.

Pentru că suntem conștienți de neajunsurile pe care le întâmpină populația din mediul rural, de prăpastia dintre medicina la care au acces persoanele din mediul rural și medicina practicată în centrele universitare și clinicile mari, precum și de modul inechitabil în care sunt repartizate cheltuielile din sistemul de sănătate, majoritatea fiind alocate către mediul spitalicesc, care se află în zona urbană, am ales să echilibram balanța în favoarea pacienților uitați și marginalizați de sistemul de sănătate.

Educație pentru sănătate

O altă direcție a Caravanei cu Medici o reprezintă educația pentru sănătate, prin care ne propunem atât să educăm elevii, în special din mediul rural, cu privire la măsurile de prim ajutor care pot fi acordate de către orice persoană, cât și cu privire la măsurile de prevenție a bolilor.

După perioada vacanţei de vară, cu ajutorul susţinerii din partea Consiliului Judeţean Bihor, vor fi demarate ample acţiuni gratuite de educaţie medicală in instituţiile de învăţământ din intreg judeţul.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministrul sănătății, invitat special al Spitalului Județean Bistrița

Articolul următor

Școală de vară la Facultatea de Drept din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share