Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Școală de vară la Facultatea de Drept din Oradea

În 17-19 iulie 2023, Facultatea de Drept la ceas aniversar – 30 de ani de la reluarea învățământului juridic la Oradea – organizează Școala de vară „ADMITEREA ÎN PROFESIILE JURIDICE”, activitate aflată la ediția a II a.

Acest demers își propune în mod principal creșterea gradului de familiarizare a absolvenților noștri (licență și master) cu aspectele legate de examenele de admitere în profesiile juridice.

Tematici

Pentru a atinge acest obiectiv, date fiind opțiunile pe care viitorii candidați la aceste examene le au, programul școlii de vară este structurat pe zile de lucru tematice.

În fiecare dintre aceste zile vor fi invitați profesioniști cu experiență în domeniu, pentru a vorbi participanților despre provocările concrete ale profesiei pe care o exercită, fiind de dorit ca aceștia să activeze în diferite ramuri ale Dreptului. Astfel, vor fi prezenți în calitate de invitați: procuror Matei Monica, procuror general adjunct, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, consilier juridic Ioana Sasu-Sbârciog, decan al C.C.J. Bihor, judecător dr. Mihail Udroiu, Curtea de Apel Oradea, avocat Adrian Stancu, decan Baroul Bihor, avocat Marina Oros, consilier Baroul Bihor, Ligia Melinda Oala, Director al Cancelariei și Alice Lupeș, Șef Serviciu Juridic, Instituția Prefectului Județului Bihor.

În acest an sunt invitați foști studenți care au promovat recent examenele de admitere în profesie pentru a putea relata participaților despre modul concret în care s-au pregătit (bibliografie utilizată, mod de lucru, pregătirea efectivă a examenului), precum și experiențele trăite în anii de început ai profesiei sau pregătirii în cadrul INM sau INPPA. Astfel, vor fi prezenți la Școala de vară: Florin Somyai, auditor de justiție, INM, av. Daria Malița, av. Ionu Pop, Baroul Bihor.

Fiecare secțiune va fi moderată de către un cadru didactic al Facultății de Drept, care trebuie să asigure climatul academic necesar evenimentului, iar participanții sunt încurajați să adreseze întrebări despre profesia vizată și despre modul de desfășurare a examenelor de admitere în profesie.

Activitățile se vor derula la Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea (sala festivă 013, parter), iar cei care pot participa sunt doar studenți și absolvenţi ai Facultăţii de Drept – UO, de la ciclul I – licenţă, respectiv ciclul II – master, pe baza înscrierii prealabile prin email la adresa conferinta.drept@uoradea.ro (nume, prenume, anul absolvirii/anul de studiu) până la data de 15 iulie 2023 (inclusiv).

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Caravana de Medici ajunge la Remeți

Articolul următor
Leoni Wiring Systems își consolidează astfel angajamentul față de principiile nediscriminării și egalității de șanse și față de cultura organizațională bazată pe respect reciproc, încredere și diversitate.

Leoni România a semnat Carta Diversității

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share