Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AROBS intră în ringul bursier principal în septembrie

AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată pe BVB, a anunțat înregistrarea cu succes a reducerii capitalului său social.
Fondatorul companiei și angajații de la Cluj, la sărbătoarea de 25 de ani | Foto: AROBS

Compania clujeană de software finalizează operațiunea de reducere a capitalului social și se pregătește de listarea pe Piața Principală a Bursei de Valori București (BVB).

AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată pe BVB, a anunțat înregistrarea cu succes a reducerii capitalului său social. Prin urmare, noul capital social al AROBS este de 87,1 milioane de lei, împărțit în 871 de milioane de acțiuni.

Reducerea capitalului social are loc ca urmare a anulării a 40 de milioane de de acțiuni de trezorerie. Acestea au fost achiziționate de companie înainte de plasamentul privat și listarea companiei pe Piața AeRO a Bursei de Valori București la sfârșitul lui 2021.

Acțiunile urmau să fie utilizate în cadrul programului de Stock Option Plan (SOP) pentru angajați. Deoarece nu au fost distribuite în 12 luni de la data achiziției, anularea lor a fost necesară în conformitate cu legea aplicabilă. În urma acestei operațiuni, fiecare acționar al AROBS va deține cu 4,6% mai mult din capitalul social al companiei.

„Mă bucur că am finalizat operațiunea de reducere a capitalului social. Era una dintre sarcinile pe care doream să le rezolvăm înainte de transferul acțiunilor AROBS pe Piața Principală a BVB. În perioada următoare, ne vom axa pe finalizarea și publicarea situațiilor financiare auditate conform IFRS pentru anii 2021 și 2022, precum și pe finalizarea prospectului.

Ambele activități sunt programate pentru această lună. Avem în vedere ca, până în septembrie, să oferim acționarilor noștri oportunitatea de a tranzacționa acțiuni AROBS pe Piața Principală a BVB” a declarat fondatorul Voicu Oprean.

Noua achiziție, preluată integral

Odată cu finalizarea acestei operațiuni, capitalul social al companiei a scăzut cu 4,4%. Capitalizarea de piață a AROBS era de 882 de milioane de lei la 13 iulie. AROBS Transilvania Software e listată pe Piața AeRO din 6 decembrie 2021. La începutul acestei luni, în vederea transferului pe Piața Principală, AROBS a anunțat achiziționarea în integralitate a AROBS Pannonia din Budapesta (Ungaria).

Aceasta este specializată în managementul flotei și dezvoltarea de software la comandă. Pannonia Software are 20 specialiști, iar de la debutul activității sale a deservit 1.000 de clienți din Ungaria, pe specializarea de management de flotă. Rezultatele financiare ale companiei vor fi incluse în situațiile financiare consolidate ale AROBS Transilvania Software începând cu trimestrul 3.

AROBS Transilvania Software furnizează servicii și soluții software pentru 1.000 de clienți din Europa și Asia. Grupul este prezent în 11 locații din România și nouă din străinătate. 1.200 de specialiști și colaboratori ai AROBS construiesc soluțiile viitorului pentru domeniile Automotive, Embedded for Medical, Aerospace, Marine, Life Sciences, Travel, IoT, Fintech și Enterprise.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul Polach aniversează 30 de ani de activitate cu rezultate în creștere pe toate liniile de business

Articolul următor
Evenimentul cuprinde edițiile Târgului Produs de Cluj în acest municipiu, respectiv Festivalul Culturii Someșene Samus.

Festivalul Samus și Produs de Cluj se intersectează la Dej

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share