Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum se lucrează la noul hub de inovare aplicată din Cluj Innovation Park

Lucrările la Centrul de Excelență pentru Mobilă (CEM) progresează și putem observa cu ușurință evoluția construcției.
Antreprenorul Construct Mapcom și-a propus să finalizeze obiectivul în acest an | Foto: CMT

Viitorul complex de cercetare și inovare aplicată pentru industria mobilei va fi ridicat până la finele anului.

“Lucrările la Centrul de Excelență pentru Mobilă (CEM) progresează și putem observa cu ușurință evoluția construcției. Este cu adevărat impresionant efortul depus pentru a finaliza acest proiect, până la sfârșitul anului, din partea echipei de constructori, a partenerilor și a echipelor de exploatare.

CEM este un proiect de cercetare și inovare aplicată care are ca obiectiv dezvoltarea de produse și soluții proprii cu valoare adăugată pentru tot lanțul de valoare, în cadrul unei infrastructuri noi care este în execuție”, au precizat reprezentanții beneficiarului, Clusterul Mobilier Transilvan.

Lucrările la Centrul de Excelență pentru Mobilă (CEM) progresează și putem observa cu ușurință evoluția construcției.

Amplasat în “Silicon Valley de Cluj”

CMT a inițiat construirea unui hub de inovare aplicată la Cluj. “Am obținut o finanțare de 30 milioane lei prin Programul Operațional Competitivitate care reprezintă 50% din investiția inițială (construcție și dotări) și prima etapă de pregătire a operaționalizării prin servicii de exploatare”, potrivit CMT.

Investiția în CEM este realizată în incinta Cluj Innovation Park, de pe Dealul Lomb, pe un teren de 4.019 mp, aflat în proprietatea municipalității asupra căruia CMT deține dreptul de superficie. Durata contractului este de 12 luni.

Viitorul imobil va fi compus din 10 laboratoare, dintre care o hală de tip ”future factory” pentru dezvoltarea de materiale și soluții de cercetare-dezvoltare, precum și pentru prototiparea, testarea și pregătirea lansării în producție a produselor rezultate din activitățile de cercetare-dezvoltare.

CEM este ridicat de către societatea Construct Mapcom Târgu Mureș. Aceasta este specializată în lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și a avut afaceri de 32 de milioane de lei în 2022, fiind deținută în proporții egale de Adina și Doru Plopeanu, conform portalului Listă Firme.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Istoria elicopterului în România, prezentată pe Aeroportul Cluj

Articolul următor
Romică Mereuț, administrator al benzinăriei VVM Peco, din comuna maramureșeană Fărcașa, a decis să vină în ajutorul deținătorilor de autoturisme electrice prin darea în folosință a unei asemenea stații de încărcare.

Inițiativă sătească în Maramureș: benzinărie cu stație de încărcare pentru mașini electrice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share