Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Istoria elicopterului în România, prezentată pe Aeroportul Cluj

Aeroportul Internațional Avram Iancu (AIAIC) și Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii (ARPIA) “Smaranda Brăescu” Cluj au inițiat un eveniment dedicat lansării de carte ,,Elicoptere în România”.

Evenimentul a fost organizat de AIAIC și ARPIA Cluj în contextul aniversării Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene, fiind onorat din aer de către o formație de elicoptere ale Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii. Moderatorul acestui eveniment a fost Laurențiu Buzenchi, președintele ARPIA “Smaranda Brăescu” Cluj,

“Zborul este pentru mine cea mai intensă și sublimă profesie. Din păcate, doar cei inițiați în arta zborului înțeleg imensa satisfacție a pilotului când a realizat evoluția pe care și-a propus-o atunci când misiunea de zbor, oricât de complicată și dificilă, a fost îndeplinită cu succes”, consideră Buzenchi.

Printre invitați s-au regăsit reprezentanți ai aviației civile, instituțiilor și societăților din perimetrul aeroportului, oficiali județeni. Scopul ARPIA Cluj este de a promova aviația prin diverse forme: expoziții, simpozioane, expuneri, filme documentare, ridicarea de monumente, organizarea și participarea la evenimente (demonstrații aeriene, concursuri).

O preocupare permanentă este educarea tinerilor în spiritul respectului pentru valorile naționale, prin publicarea și donarea de cărți cu tematică de aviație la biblioteci școlare, liceale, publice, însoțite de expuneri în școli și facultăți.

Obiectivele principale ale ARPIA Cluj sunt înființarea Muzeului Aeronautic al Transilvaniei și construirea unui monument închinat escadrilei din ceruri, pe soclul căruia să fie gravate numele tuturor piloților care au decolat de pe această parte de țară fără să mai aterizeze vreodată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SculptFEST, cel mai așteptat festival al verii din județul Bihor, în 28 – 30 iulie

Articolul următor
Lucrările la Centrul de Excelență pentru Mobilă (CEM) progresează și putem observa cu ușurință evoluția construcției.

Cum se lucrează la noul hub de inovare aplicată din Cluj Innovation Park

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Nordic Group investește și la Izvin

Nordic Group, una un jucător important în piața distribuției de produse alimentare premium în  rețele Retail, HoReCa și…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share