Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nou director economic la Farmec. Pleacă Stânceanu, vine Ghirean

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, l-a numit pe Raul Ghirean în funcția de director economic.
Raul Ghirean și-a propus să optimizeze eficiența operațională a producătorului de cosmetice | Foto: Farmec

Fostul șef al departamentului financiar, Mircea Stânceanu, părăsește funcția după 14 ani.

Farmec Cluj, cel mai mare producător român de cosmetice, l-a numit pe Raul Ghirean în funcția de director economic. Cu o experiență de 20 ani în domeniu, Ghirean coordonează activitatea departamentelor financiar şi contabilitate.

El va asigura eficientizarea operațiunilor în vederea stimulării performanței economico-financiare la nivelul întregii companii. Absolvent al Facultății de Științe Economice Cluj, Ghirean a ocupat poziții de conducere în departamentele financiare și contabile ale mai multor companii multinaționale.

În acest timp rolurile sale au vizat controlul, planificarea și raportarea financiară, precum și asigurarea unui management financiar performant.

„Sunt onorat să mă alătur echipei Farmec, companie care deși activează pe una din cele mai dinamice şi competitive pieţe, a reușit an de an să își consolideze poziția și să ofere consumatorilor cosmetice românești de calitate superioară.

Îmi doresc ca, împreună cu colegii mei, să menținem trendul ascendent al rezultatelor financiare din ultimii ani, să valorificăm potențialul de dezvoltare a companiei și să optimizăm eficiența operațională”, a declarat Raul Ghirean.

Stânceanu, pe post din 2009

„Raul Ghirean s-a alăturat echipei Farmec într-o etapă foarte importantă pentru dezvoltarea companiei. Suntem bucuroși să avem un coleg cu experiența lui în domeniul economico-financiar. Avem încredere în faptul că va aduce plusvaloare în atingerea obiectivelor financiare pe care Farmec le vizează.

Îi mulțumesc, împreună cu echipa mea, colegului meu, Mircea Stânceanu, care mi-a fost alături, din 2009 până acum, pe poziţia de director economic. A depus eforturi constante și multă dedicare în întreaga activitate desfășurată în această poziție”, a declarat directorul general, Mircea Turdean.

Farmec își comercializează produsele din portofoliu în 30 țări. În iulie, rețeaua de magazine de brand cuprindea 10 unități Farmec şi 18 Gerovital. La acestea se adaugă alte două în franciză (Baia Mare și Pitești).

Producția se mută din oraș

Conducerea Farmec a anunțat că producătorul de cosmetice va investi 40 milioane euro în fabrica sa din satul Dezmir, pentru care vrea să acceseze un ajutor de stat, iar unitatea din Cluj-Napoca va funcționa ca sediu administrativ.

Acum majoritatea producției se derulează pe str. H. Barbusse, din Cluj-Napoca, iar restul, la Dezmir. Din investiția preconizată, 24 milioane reprezintă construirea de la zero a unui centru de producție pe 17.700 mp, cu o suprafață desfășurată de 24.400 mp, iar 16 milioane, echipamentele.

Farmec a demarat demersurile pentru un ajutor de stat. Construirea noii unități este estimată să înceapă în 2023, urmând să fie finalizată în trei ani. Investiția ar urma să genereze dublarea capacității de producție și 100 noi locuri de muncă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a lansat „Carta Albă a IMM-urilor din România”, cea mai aprofundată analiză a sectorului IMM

Articolul următor

85% din rețeaua de termoficare a Oradiei, reabilitată până la finalul anului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share