Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Procesul Castelului Wesselenyi din Jibou, mutat la București

Inițial s-a crezut că povestea privind cumpărarea Castelului Wesselenyi din Jibou de către statul ungar printr-o serie de vânzări succesive se va termina în favoarea administrației județene

Disputa dintre forul județean din Sălaj și fostul proprietar al celui mai mare castel din Transilvania va fi tranșată de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

Inițial s-a crezut că povestea privind cumpărarea Castelului Wesselenyi din Jibou de către statul ungar printr-o serie de vânzări succesive se va termina în favoarea administrației județene, potrivit Magazin Sălăjean.

Oficialii Consiliului Județean Sălaj spun că instanța sălăjeană a anulat doar o parte din contractele de vânzare-cumpărare încheiate, iar aceasta a determinat CJ să conteste soluția prin apel. La Curtea de Apel Cluj procesul s-a plimbat între secții, iar în cele din urmă a fost anunțat un conflict de competență. Procesul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Imobilul, considerat drept cel mai mare castel baroc din Transilvania, a fost scos la vânzare de către moştenitorul său, Andrei Ianicicău, timp de un deceniu. În 2021, Ianicicău a vândut castelul către Micro Vision, iar firma clujeană l-a revândut imediat către Manevi ZRT (Ungaria), companie din portofoliul Fundaţiei pentru Conservarea Patrimoniului Construit din Europa Centrală.

Vânzarea a fost contestată de CJ Sălaj, instituția apreciind că vânzarea a fost una ilegală. „Noi, CJ Sălaj, am respectat toate normele legale şi tot calendarul astfel încât să ne exprimăm legal şi în timp dreptul de preempţiune asupra negocierilor care urmau să se desfăşoare cu proprietarul castelului.

Din punctul nostru de vedere, totul a fost respectat. Cine nu a respectat procedurile legale este fostul proprietar, care a înstrăinat bunul argumentând că noi nu ne-am fi exprimat din timp dreptul de preemţiune. Urmăm procedurile legale şi vom ataca în instanţă contractul de vânzare-cumpărare, aşa cum prevede legea”, declara președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

85% din rețeaua de termoficare a Oradiei, reabilitată până la finalul anului

Articolul următor
Monedă cu Regina Ana, vândută cu 117 euro la Timișoara și Cluj

Monedă cu Regina Ana, vândută cu 117 euro la Timișoara și Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share