Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrică de medicamente în cinci nuanțe cromatice la Turda

Work in progress la construcția fabricii de medicamente STADA de la Turda, cu o suprafaţă totală a unității de 30.000 mp,
Producătorul bistrițean a livrat 12.000 mp panouri de perete cu prindere vizibilă | Foto: TeraSteel

Noua unitate germană de producție STADA va folosi tehnologii revoluționare, prietenoase cu mediul.

“Work in progress la construcția fabricii de medicamente STADA de la Turda. Cu o suprafaţă totală a unității de 30.000 mp, fabrica STADA este un exemplu de sustenabilitate și inovație în construcții. Utilizează tehnologie de ultimă generație și o gamă de facilități sustenabile, cum ar fi panouri solare fotovoltaice, sisteme termice solare și acoperișuri verzi pentru a menține temperatura stabilă.

TeraSteel a livrat peste 12.000 mp panouri de perete cu prindere vizibilă cu material izolant din vată minerală bazaltică, de 150 mm grosime. Pentru a scoate și mai mult în evidență brandul producătorului german și splendoarea clădirii, s-a optat pentru fațade în cinci nuanțe cromatice”, a precizat conducerea societății bistrițene de materiale de construcții.

Work in progress la construcția fabricii de medicamente STADA de la Turda.

Investiție cu ajutor de stat

Până în 2020, TeraSteel a fost parte din grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii. În urmă cu trei ani compania a fost preluată de grupul irlandez Kingspan, alături de Wetterbest, producător de acoperişuri metalice. Kingspan a plătit 373 de milioane de lei pentru cele două companii.

Noua fabrică STADA este construită de antreprenorul local Wincon Cluj în colaborare cu Vitalis Consulting București. Investiția din Parcul Logistic Arieș (PLA),se ridică la 48 de milioane de euro. Proiectul ridicat de la zero este susținut și prin ajutor de stat din România. Grupul STADA este prezent în 130 de țări, cu 50 de reprezentanțe, 20 de fabrici și 10.900 de angajați.

STADA este axat pe medicamente generice (inclusiv produse farmaceutice de înaltă specialitate) și produse fără prescripție medicală. PLA este un parc industrial care cuprinde companiile ACS Investment – producător de cabluri electrice, Hettich – fabricarea mobilei și Stada – producție de medicamente.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Ionel Bogdan, a comunicat rezultatele întrevederii sale din Statele Unite ale Americii, de la Alan B. Levan NSU Broward Center of Innovation.

Maramureș Business Park intră în parteneriat cu NSU Broward

Articolul următor

Stadiul lucrărilor la terminalul de pasageri al Aeroportului Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share