Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Panourile fotovoltaice instalate de Datacor pe clădirea Kärcher își fac datoria

Kärcher România a investit 100.000 de euro în dotarea cu panouri fotovoltaice a sediului inaugurat anul trecut în cartierul Pipera din București.
Sistemul fotovoltaic cu o capacitate de 100 kW a fost instalat de Datacor în numai trei săptămâni Foto: Kärcher România

Costurile pentru consumul convențional s-au redus până acum cu 45% în urma investiției.

Kärcher România a investit 100.000 de euro în dotarea cu panouri fotovoltaice a sediului inaugurat anul trecut în cartierul Pipera din București, conform Green Startup. Până în acest moment, compania și-a redus costurile pentru consumul convențional cu 45%. ”Ca parte a strategiei noastre de sustenabilitate, depunem toate eforturile pentru a contribui la reducerea poluării și la protejarea mediului înconjurător.

Noul proiect va contribui atât la obținerea energiei din surse regenerabile, cu zero emisii de carbon, cât și la reducerea costurilor operaționale, un aspect important pentru contextul economic imprevizibil în care ne aflăm”, a spus Mihaela Dărângă, director de marketing al Kärcher România.

Panourile fotovoltaice au fost instalate de Datacor în doar trei săptămâni. Investiția este preconizată a se amortiza în maximum șase ani. Inițiativa face parte din strategia Kärcher de a contribui la un viitor sustenabil, participând la reducerea amprentei de carbon.

Urmează un sistem fotovoltaic de putere superioară

Având o capacitate de 100 kW, sistemul fotovoltaic va fi în măsură să acopere o parte semnificativă a nevoilor energetice ale sediului Kärcher. Energia generată va alimenta sistemele de iluminat, echipamentele IT și alte dispozitive electrice, contribuind astfel la reducerea consumului de energie, precum și la o mai bună estimare legată de costurile cu energia.

Pentru următorul an, obiectivul este de a-și continua aportul la reducerea poluării prin investiția într-un nou sistem fotovoltaic, pe acoperișul depozitului. Acesta va avea o putere mai mare, de 130 kW/h, și va produce energie verde distribuită în rețea. Compania își va acoperi întregul necesar de energie electrică al clădirii.

Datacor este furnizor regional de soluții integrate în domeniul energiei solare, comunicațiilor și infrastructurii. Acesta operează în segmentele office, retail și industrial și energia verde. Datacor avea afaceri de 38 de milioane lei, cu un profit de 8,7 milioane, fiind deținută de Bogdan Bilegan (75%) și Cristian Bilegan (25%).

Datacor dispune de cinci puncte de lucru: Bistrița – sediul administrativ și logistic, București – sediu secundar și logistic, Cluj – punct de prezență și logistic, Iași, Timișoara – centre de service. Printre partenerii săi se numără Corning Optical Communications, Vertiv, Honeywell.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Organizatorii Untold, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale ale verii, au anunțat că toate abonamentele pentru cea de-a opta ediție a festivalului sunt epuizate. 

S-au vândut toate abonamentele generale la Untold

Articolul următor
Președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Ionel Bogdan, a comunicat rezultatele întrevederii sale din Statele Unite ale Americii, de la Alan B. Levan NSU Broward Center of Innovation.

Maramureș Business Park intră în parteneriat cu NSU Broward

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share