Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

15 milioane de euro pentru dotarea unităților de învățământ din Oradea

A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Oradea”, depus spre finanțare de Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

Astfel, toate unitățile de învățământ din municipiu, aflate în subordinea Consiliului Local, vor fi dotate cu mobilier, echipamente IT și materiale didactice prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C15 – Educație. În total, 43 de școli, licee și grădinițe, precum și Palatul Copiilor vor fi dotate cu echipamente și mobilier achiziționate din bani europeni. Valoarea acestuia este de 63.208.572,71 lei fără TVA, respectiv 75.218.201,52 lei (cu TVA inclus), finanțarea nerambursabilă fiind de 100%.

 

Ce prevede proiectul

 

Prin proiect vor fi dotate astfel:

  • 275 săli de clasă și de grupă cu mobilier și materiale didactice: bănci, scaune, catedre pentru profesori, dulapuri pentru elevi, dulapuri pentru materiale didactice și alte materiale didactice.
  • 322 de săli de clasă și de grupă vor avea table interactive, laptopuri sau sisteme all-in-one pentru cadrele didactice, sisteme de sunet, camere videoconferință, imprimante, scannere documente, precum și alte dotări.

 

Totodată, vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, 31 de laboratoare de științe împărțite astfel: 5 laboratoare de fizică, 4 laboratoare de chimie, 2 laboratoare de biologie și 20 de laboratoare multidisciplinare (fizică, chimie și biologie).

 

33 de laboratoare de informatică vor fi echipate cu table interactive, sisteme de tip desktop cu monitor, sisteme all-in-one sau laptopuri, sisteme de sunet, imprimante, camere videoconferință, routere wifi și alte dotări, în timp ce alte  de cabinete școlare vor fi dotate cu mobilier specific și materiale didactice specifice, inclusiv echipamente digitale pentru diferite discipline precum: limbi moderne, cabinet multidisciplinar la nivelul ariei curriculare om și societate, desen tehnic construcții și altele.

 

De asemenea, 42 de cabinete pentru asistență psihopedagogică vor primi mobilier specific și materiale didactice specifice inclusiv echipamente digitale, precum jocuri de dezvoltare personală și albume logopedice.

 

În cadrul proiectului vor mai fi dotate 40 de săli de sport cu mobilier specific și materiale didactice specifice, precum: bancă gimnastică, ladă gimnastică, masă tenis interior sau materiale pentru jocuri sportive, în timp ce 4 ateliere de practică pentru învățământul profesional și tehnic din Oradea vor fi dotate cu materiale didactice și echipamente digitale. Atelierele de practică vizează domenii precum: construcții, instalații, mecanică sau alimentație publică.

 

Alte proiecte

 

Până în acest moment, municipiul Oradea a derulat, prin fonduri europene, 12 proiecte de reabilitare de licee, școli și grădinițe, 2 proiecte de construire a unor grădinițe și un proiect pentru construirea campusului școlar de la Colegiul Economic Partenie Cosma.

 

Totodată, prin PNRR au fost semnate contractele de finanțare pentru reabilitarea a 27 de unități de învățământ. Astfel, Primăria Oradea a finalizat sau derulează peste 40 de proiecte din fonduri europene în domeniul educației, în valoare de peste 80 de milioane de euro.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Finanțare de peste 5,7 milioane de lei prin PNRR pentru dotări în școlile speciale din Bihor

Articolul următor

Aproape 87% dintre antreprenori spun că nu au posibilitatea creșterii salariului minim

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share