Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul ZF din Germania și Grupul Tehnologic Hon Hai (Foxconn) – Parteneri în sistemele de șasiu pentru autoturisme

Dr. Holger Klein, Vorstandsvorsitzender der ZF Friedrichshafen AG (links), und Young Liu, CEO und Chairman von Hon Hai Precision Industry Co., Ltd. (Foxconn), freuen sich über die Gründung des neuen Joint Venture. // ZF Group CEO Dr. Holger Klein (left) and Young Liu, CEO and Chairman of Hon Hai Precision Industry Co., Ltd. (Foxconn), are pleased to announce the new joint venture.

ZF Friedrichshafen AG (ZF Group), unul dintre cei mai mari furnizori din lume în industria automotive, și Hon Hai Technology Group („Foxconn”) (TWSE:2317), cel mai mare producător de electronice din lume, au anunțat un parteneriat de 50-50 în sistemele de șasiu pentru autoturisme, o mișcare esențială care vizează accelerarea și extinderea oportunităților din domeniul automotive și a lanțului de aprovizionare cu clienți de top.

Astăzi, ZF oferă producătorilor de automobile din întreaga lume axe față și spate reglate individual.

Foxconn va achiziționa un pachet de 50% din ZF Chassis Modules GmbH, o divizie a ZF Group care reunește ansamblul sistemelor de osii pentru autoturisme și are o valoare de piață de aprox. 1 miliard de euro, permițând un parteneriat strategic care va crește și mai mult oportunitățile pentru șasiul ZF și va extinde noi perspective pentru Foxconn în sectorul automotive. Parteneriatul va valorifica reciproc capacitățile și va extinde gama de oferte de produse în domeniul motoarelor cu ardere internă și în special al vehiculelor electrice (ICE/EV).

„Cu Foxconn am câștigat un partener strategic puternic cu care putem deschide noi perspective și oportunități pentru ZF Chassis Modules GmbH”, spune CEO-ul ZF Group, Dr. Holger Klein. „ZF, ca furnizor global pentru industria automotive, și Foxconn, ca producător de electronice de top, se completează excelent pentru a deschide împreună noi grupuri de clienți și a-și extinde prezența, în special pe piețele în creștere. Prin acest pas, implementăm strategia noastră de a crește anumite domenii de afaceri ale ZF cu sprijinul partenerilor externi dincolo de limitele actuale.”

„Sunt absolut încântat de acest parteneriat. Rețeaua globală Foxconn și know-how-ul în managementul lanțului de aprovizionare plus expertiza, sârguința și angajamentul pe care le aduce ZF Chassis vor crea valoare adăugată pentru cei doi acționari”, a declarat președintele și CEO-ul Foxconn Young Liu. „De asemenea, suntem dornici să explorăm mai multe oportunități de parteneriat cu ZF Group în spațiul mai larg de transport și mobilitate”.

Valoarea subsidiarei ZF este de aproximativ 1 miliard de euro, iar ZF Group și Foxconn se așteaptă ca acordul JV să intre în vigoare în termen de șase până la nouă luni de la semnare și după aprobările de reglementare.

ZF Chassis Modules GmbH, care deservește producătorii mondiali de automobile premium și de volum, este reprezentată în 25 de locații din întreaga lume. Are aproximativ 3.300 de angajați, dintre care 100 sunt în Germania. Se estimează că vânzările diviziei vor depăși 4 miliarde de euro în 2023.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Skyline Engineering Cluj-Napoca a prezentat felul în care abordează lucrările contractate la viitorul bazinul didactic de înot din municipiul Câmpia Turzii, obiectiv care prinde contur pe str. Teilor.

Skyline montează instalațiile noului bazin de înot din Câmpia Turzii

Articolul următor

Producătorii locali, școliți de CJ Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share