Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două apeluri de proiecte “Comunităţi de seniori” se vor lansa în 10 august, valorând peste 100 milioane euro

Sursa foto: Depositphotos

Două apeluri de proiecte “Comunităţi de seniori” vor fi deschise în  10 august 2023 de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Finanţarea proiectelor se va realiza prin Programul Incluziune şi Demnitate Socială, se arată în comunicatul ministerului, emis în 2 august 2023.

Apelurile vor beneficia într-o primă fază de un buget de 80 milioane de euro.  Fondurile europene vor contribui  cu 62 milioane de euro. Buget va putea depăşi 104 milioane euro în baza unor condiții de supracontractare de minim 30%.

Primul apel “Comunităţi de seniori”

Primul apel va avea un buget inițial de 71,32 milioane euro.  Vor fi eligibile proiecte din regiunile mai puțin dezvoltate – Centru, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Sud-Est, Nord-Est, Nord-Vest și Vest.

Apelurilor vor finanța proiecte pentru: construcția de locuințe sociale, reabilitarea, modernizarea de locuințe sociale, construcția de centre de zi pentru persoane vârstnice, furnizarea de servicii sociale de îngrijire la domiciliu.

Al doilea apel “Comunităţi de seniori”

Cel de al doilea apel de proiecte, în valoare de 9,3 milioane euro, va finanța proiecte ce vor fi implementate în regiunea mai dezvoltată București-Ilfov.

Proiectele vor putea avea valori totale eligibile cuprinse între 201.000 euro și 1,62 milioane euro, în funcție de tipul de proiect.

Sunt eligibile pentru a depune proiecte următoarele categorii de solicitanți:

  • Furnizori de servicii sociale acreditați, în parteneriat cu autorități publice locale din localitatea/localitățile în care se implementează proiectul;
  • Furnizori de servicii sociale acreditați, în parteneriat sau nu, cu autorități publice locale din localitatea/localitățile în care va fi implementat proiectul.

Pentru proiectele cu implementare multiplă, în mai multe localități,  vor fi obligatorii realizarea de parteneriate cu o autoritate publică locală pentru fiecare localitate beneficiară.

Elementul de noutate pentru perioada de programare 2021 – 2027  adus de aceste apeluri se referă la finanțare. Aceasta este una de tip multifond.  Fondul Social European Plus (FSE+) și din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) vor contribui la bugetarea proiectelor.

Ghidul solicitantului pentru aceste două apeluri “Comunităţi de seniori”a fost în consultare publică în perioada 5 – 26 mai 2023.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Festivalul Săptămâna Haferland debutează sub înaltul patronaj al Altețelor Sale Serenisime Prințul și Prințesa Alexander von und zu Liechtenstein

Articolul următor

Târgumureșeanul Liviu Cojoc face parte din noul CA al Chimcomplex Borzești

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share