Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Eusebiu Guțu, deţinătorul Chemgas Slobozia a cumpărat Nitroporos Făgăraş

Sursa foto: Bună ziua Braşov

Eusebiu Guţu, deţinătorul Chemgas Slobozia şi Pambac Bacău a achiziţionat prin Nitramonia BC SRL, activele fostului combinat chimic de la Făgăraş. Nitroporos a fost vândută de un lichidator judiciar băcăuanului Eusebiu Guţu pentru suma de 8,2 milioane euro.

După declararea falimentului, activele Nitroporos Făgăraş au fost evaluate anul trecut la 16,4 milioane euro. În cadrul unei licitaţii publice s-au obţinut 8,2 milioane euro atât pentru  pentru activele fostului combinat de îngrăşăminte din Făgăraş, cât şi pentru activele punctului de lucru Făgăraş ale Gladwell Energy. Ambele companii se aflau pe aceeaşi platformă industrială.

Nitroporos făcea parte din grupul InterAgro, deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae.

„Expert Insolvenţă SPRL filiala Bucureşti, în calitate de lichidator judiciar al societăţii Gladwell Energy în faliment, şi al Nitroporos – în faliment, anunţă că activele din patrimoniul Gladwell Energy şi din patrimoniul Nitroporos aflate pe platforma fostului combinat chimic din Făgăraş au fost valorificate în cadrul licitaţiei publice la preţul de 8,2 mil. euro“, aflăm dintr-un comunicat de presă remis de Expert Insolvenţă.

Expert Insolvenţă SPRL are în portofoliu peste 700 de societăți în procedura de observație, reorganizare, lichidare judiciară sau voluntară, din care, la august 2023, mai mult de 500 de proceduri sunt închise.

Achiziţiile lui Eusebiu Guţu în câteva cuvinte

Compania  Nitroporos  fusese înfiinţată în 2008 după o lichidare voluntară şi vânzarea celor 5 societăţi de pe platforma fostei S.C. Nitramonia S.A.: – S.C. Nitrofertilizer S.A., S.C. Nitroexplosives S.A., S.C. Nitroservice S.A., S.C. Nitrocontrol S.A., S.C. Nitrotrans S.A. Produsele cu care Nitroporos s-a adresat pieţei au fost în principal îngrăşăminte şi produse azotoase, dar şi  produse chimice anorganice, explozibili, şi alte produse din material plastic.

Societatea Gladwell Energy a fost înfiinţată în 2010, având ca obiect de activitate producţia de energie electrică,

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Evenimentul regional de lansare a apelurilor de proiecte pentru exercițiul financiar european 2021-2027 a fost marcat de ADRNV. “Sunt primele proiecte în cadrul apelurilor din Programul Regional Nord-Vest (PRNV)

760 milioane € puse la bătaie pentru proiecte europene în Ardealul de Nord

Articolul următor

Caravana BCR „Bună ziua, schimbare!” a ajuns la Băile Felix

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share