Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

760 milioane € puse la bătaie pentru proiecte europene în Ardealul de Nord

Evenimentul regional de lansare a apelurilor de proiecte pentru exercițiul financiar european 2021-2027 a fost marcat de ADRNV. “Sunt primele proiecte în cadrul apelurilor din Programul Regional Nord-Vest (PRNV)

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) a lansat jumătate dintre apelurile de proiecte pentru această zonă a țării, în doar o lună.

Evenimentul regional de lansare a ghidurilor de proiecte pentru exercițiul financiar european 2021-2027 a fost marcat de ADRNV. “Sunt primele proiecte în cadrul apelurilor din Programul Regional Nord-Vest (PRNV). Aceste apeluri vor transforma regiunea în una mai verde, mai frumoasă și sustenabilă pe termen lung”, a concluzionat Ovidiu Mărginean, expert comunicare program și helpdesk al ADRNV.

“La ora actuală avem lansate în regiune 13 apeluri, cu o valoare de 760 milioane de euro. Avem plăcerea de vă prezenta patru apeluri pentru partea de regenerare urbană, patrimoniu cultural, atât în zona urbană, cât și în cea rurală. 53% din valoarea totală a PRNV sunt apeluri lansate, cele mai multe pe prioritățile 4, 5, 3 și 7. Cele patru ghiduri pe care le prezentăm acum au o valoare de 210 de milioane de euro”, a spus Petru Alboi-Șandru, șeful Autorității de Management pentru PRNV.

 

Clujul ia partea leului la regenerare urbană

Evenimentul a vizat prezentarea apelurilor 714.A, 714.B, 711, 721 din cadrul PRNV 2021-2027. Primul dintre ele urmărește regenerarea urbană și securitatea spațiilor publice și se ridică la 53 milioane de euro. Unitățile administrativ teritoriale trebuie să cofinanțeze 2%, restul fiind bani de la UE și bugetul de stat.

În apelul 714.A sunt incluse municipiile Cluj-Napoca (alocare de 14,8 milioane euro), Oradea (11 milioane), Baia Mare (8,3 milioane), Satu Mare (7,3 milioane), Bistrița (6,5 milioane), Zalău (5,6 milioane).

PRNV 2021-2027 propune intervenții în dezvoltarea capacității de cercetare, dezvoltare, inovare și digitalizare, creșterea performanței energetice a fondului existent de clădiri publice și rezidențiale, valorificarea spațiilor degradate din orașe, mobilitatea urbană sustenabilă, rețeaua de drumuri județene, infrastructura educațională, valorificarea potențialului cultural, turistic și balnear.

În cadrul exercițiului financiar 2021-2027 pot obține finanțări autorități și instituții publice, mediul de afaceri, mediul academic și de cercetare și organizații nonguvernamentale. PRNV beneficiază de o alocare de 1,4 miliarde de euro.

Cum se repartizează banii în Nord-Vest

  • Prioritatea 1 : O regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice, 327 milioane euro
  • Prioritatea 2 : O regiune cu localități smart, 60 milioane euro
  • Prioritatea 3 : O regiune cu localități prietenoase cu mediul, 210 milioane euro
  • Prioritatea 4 : O regiune cu mobilitate urbană multimodală sustenabilă, 305 milioane euro
  • Prioritatea 5 : O regiune accesibilă  –  valoare totală: 184 milioane euro
  • Prioritatea 6 : O regiune educată, 77 milioane euro
  • Prioritatea 7 : O regiune atractivă, 210 milioane euro
  • Asistență tehnică: 60 milioane euro

Sursa: ADRNV

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Studiu E.ON: 22% dintre români cunosc faptul că furnizorii de energie oferă și soluții de e-mobility

Articolul următor

Eusebiu Guțu, deţinătorul Chemgas Slobozia a cumpărat Nitroporos Făgăraş

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share