Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Studiu E.ON: 22% dintre români cunosc faptul că furnizorii de energie oferă și soluții de e-mobility

  • E.ON a instalat 375 de puncte de încărcare a mașinilor electrice destinate rețelei proprii sau clienților privați;

Conform unui studiu* realizat de E.ON la nivel național, circa 22% dintre respondenți cunosc faptul că furnizorii de energie oferă și soluții de e-mobility, E.ON Energie România fiind printre cei mai cunoscuți.

Compania a instalat, în primele șase luni ale anului 2023, aproximativ 95 de stații de încărcare a mașinilor electrice, ridicând la 375 numărul total al unităților instalate. În acest an, compania estimează că vor fi montate în total  200 de stații de încărcare pentru diverse categorii de clienți.

E.ON Drive, prima soluție la cheie dedicată posesorilor de mașini electrice, clienți rezidențiali, business sau municipalități, a fost lansată în anul 2018. Disponibilă pe www.eondrive.ro, soluția include, pe lângă furnizarea și instalarea echipamentului, pachete de servicii care să răspundă nevoilor specifice pieţei e-mobility.

De asemenea, clienții pot opta pentru un pachet complet de soluții fotovoltaice, care include și o stație de încărcare pentru mașini electrice. Acest pachet oferă o soluție pentru proprietarii de locuințe sau de afaceri care doresc să utilizeze surse de energie curată și să își încarce mașinile electrice la domiciliu sau la locul de muncă.

E.ON Energie România s-a implicat și în dezvoltarea unei rețele naționale de stații publice de încărcare de-a lungul unor importante coridoare de transport (Iași-Tg. Mureș, Iași-București, București-Constanța), prin intermediul proiectului NEXT-E, finanțat din fonduri europene.

Din cele aproximativ 3.700 de puncte de încărcare publice a mașinilor electrice din România, cele 1.000 aparținând E.ON Energie România și Renovatio sunt integrate, începând din luna noiembrie 2021, în platforma de e-roaming Hubject. Astfel, utilizatorii E.ON Drive și Renovatio e-charge vor putea accesa toate punctele de încărcare operate de către cele două companii folosind atât aplicațiile mobile, cât și cardurile RFID, contribuind astfel la o creştere extinsă a mobilităţii posesorilor de autovehicule electrice din România.

Hubject (www.hubject.com) este cea mai mare platformă internațională de e-roaming pentru furnizorii de servicii de încărcare a mașinilor electrice, oferind posibilitatea interoperabilității extinse pentru utilizarea rețelelor de încărcare.

Compania va derula, în următorii doi ani, un proiect european ce prevede instalarea a 30 de stații de încărcare ultra-rapide de 150 kW. Aceste stații vor reprezenta o îmbunătățire semnificativă a infrastructurii de încărcare a mașinilor electrice, oferind utilizatorilor posibilitatea de a-și încărca rapid și eficient mașinile electrice într-un timp foarte scurt.

Notă:

* Studiul efectuat de E.ON a fost realizat lunar, pe un eşantion reprezentativ naţional de 1.000 de persoane fizice cu vârsta peste 18 ani, prin metodologia CATI (Computer Assisted Telephonic Interviews), în cursul anului 2022. Marja de eroare maximă calculată este de ± 3.1% la un nivel de încredere de 95%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mihaela Suciu, Director General: “Investițiile asumate de Distribuție Energie Electrică Romania pentru anul 2022 au fost realizate în proporție de 99,8%. Pentru anul 2023, investițiile sunt în grafic”.

Articolul următor
Evenimentul regional de lansare a apelurilor de proiecte pentru exercițiul financiar european 2021-2027 a fost marcat de ADRNV. “Sunt primele proiecte în cadrul apelurilor din Programul Regional Nord-Vest (PRNV)

760 milioane € puse la bătaie pentru proiecte europene în Ardealul de Nord

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share