Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ADR Vest a semnat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru o alocare din Programul Operațional Sănătate 2021-2027

Sursa foto: Depositphotos

ADR Vest este instituţia prin care se va derula Programul Operațional Sănătate 2021-2027. Pentru investirea Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest cu titlul de organism operaţional, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu a semnat un document strategic cu Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest. Prin acest document se stipuează faptul că Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va manageria implementarea proiectelor cuprinse în prioritățile 1, 2, 3, 4 și 7. De asemenea, tot  ADR Vest va gestiona alocarea a peste 335 de milioane euro, destinată județele aferente Regiunii Vest. Reamintim componenţa Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest: judeţele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

 ADR Vest va aplica cinci puncte prioritare

Prioritatea 1: Creșterea calității serviciilor de asistență medicală primară, comunitară, a serviciilor oferite în regim ambulatoriu și îmbunătățirea și consolidarea serviciilor preventive. Prioritatea are o alocare naționălă de 805 milioane de euro. Se urmăreşte creșterea calității serviciilor de asistență medicală primară, comunitară, a serviciilor oferite în regim ambulatoriu, precum și îmbunătățirea și consolidarea serviciilor preventive.

 Prioritatea 2: Servicii de reabilitare, paliaţie şi spitalizări pentru boli cronice adaptate fenomenului demografic de îmbătrânire a populației, impactului dizabilității și profilului de morbiditate. La această proiritate sunt alocate la nivel național 17 milioane euro. Prin aceasta se urmăreşte creșterea calității serviciilor de recuperare, paliaţie, precum şi spitalizările în cazul bolilor cronice.

Prioritatea 3: Creșterea eficacității și rezilienței sistemului medical în domenii critice, de importanță strategică cu impact transversal asupra serviciilor medicale și asupra stării de sănătate. Prioritatea are alocate la nivel national 372 milioane de euro.  Se urmăreşte creșterea eficacității și rezilienței sistemului medical în domenii critice, de importanță strategică cu impact transversal asupra serviciilor medicale și asupra stării de sănătate. Se înţelege prin aceasta dezvoltarea unei infrastructuri specifice și creșterea eficacității serviciilor furnizate prin investiții de tip FSE+.

Prioritatea 4: Investiții în infrastructuri spitalicești noi beneficiază de o alocare la nivel național de 2,8 miliarde  euro.  Suma este destinată expres continuării investițiilor în spitalele regionale de urgență: Iași, Cluj, Craiova (faza a II- a), dar și pentru construcția a șapte spitale noi.

Prioritatea 7: Măsuri care susțin domeniile oncologie și transplant. La această alocare este vorba de 570 de milioane de euro la nivel national. Suma este destinată investițiilor în domeniile medicale oncologie și transplant. Măsurile propuse vizează creșterea eficacității și rezilienței sistemelor de sănătate în domeniul transplantului și oncologiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mircea Baniciu la Muzeul Țării Crișurilor

Articolul următor

Goldring & AlphaBlock: noi strategii discreționare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share