Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mircea Baniciu la Muzeul Țării Crișurilor

„Tipografia de Idei” organizează joi, 10 august 2023, începând cu orele 18.00, la Muzeul Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr. 1/A), un eveniment excepțional, alături de unul dintre cei mai remarcabili cant-autori români, Mircea Baniciu.

 

 

Evenimentul este structurat pe trei momente:

Proiecția filmului documentar Phoenix HAR / JAR, 2022

Începând cu ora 18:00, în sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor, alături de însuși artistul, orădenii sunt invitați să urmărească proiecția filmului documentar „Phoenix HAR / JAR”. Această creație cinematografică semnată de regizorul Cornel Mihalache și producătoarea Claudia Nedelcu Duca de la TVR ilustrează evoluția memorabilă a formației Phoenix, de la începuturile sale, sub numele de „Sfinții”, în anul 1962, până în prezent. Filmul surprinde momentele cruciale din istoria trupei, inclusiv experiențele semnificative trăite în țară, relația complexă cu Securitatea, momentele decisive ale plecării din România și modalitatea ingenioasă prin care au reușit să o facă.

 

Lansarea cărții „Phoenix HAR / JAR” și a albumului Mircea Baniciu Best Of – 3CD

După proiecție, acțiunile se vor muta în parcul Muzeului Țării Crișurilor, unde va avea loc lansarea volumului „Phoenix. Har/Jar”, ediție inițiată și îngrijită de Cornel Mihalache, Claudia Nedelcu Ducă și Costel Postolache, apărută la editura Integral.

Lansarea de carte va fi urmată de prezentarea albumului „Mircea Baniciu Best Of- 3CD”. Această ediție de colecție, ce include 3 CD-uri, cuprinde cele mai reprezentative 40 de melodii compuse și interpretate de către Mircea Baniciu. Volumul inaugural se concentrează pe baladele memorabile, în timp ce cel de-al doilea volum se axează pe refrenele pieselor celebre. Cel de-al treilea volum, înregistrat în timpul pandemiei din anul 2020, conține piese cu semnificație specială pentru artist, care merită atenția publicului.

 

Concertul Mircea Baniciu

Seara se va încheia cu recitalul oferit de către marele artist Mircea Baniciu, începând cu ora 20:00, pe scena din parcul Muzeului Țării Crișurilor.

Această întâlnire de excepție îmbină muzica, arta cinematografică și literatura, aducând în prim-plan istorii autentice și creații remarcabile.

Evenimentul este organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal împreună cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Centrul de Cultură al Județului Bihor și Armonix Centru Educațional SRL și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, alături de partenerii privați Mr. Bean, Bers Nova și D&C Oradea.

 

Această manifestare face parte din proiectul cultural estival „Tipografia de idei” | #hailamuzeu, implementat în cadrul Programului Interreg România-Ungaria ROHU446 și finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțat de statele partenere în program, România și Ungaria.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

THEODORA GOLF CLUB deschide Poppy’s Playground: un modern spațiu de joacă și distracție în aer liber

Articolul următor

ADR Vest a semnat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru o alocare din Programul Operațional Sănătate 2021-2027

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share