Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Documentația pentru secțiunea de mijloc a Autostrăzii A8 Tg. Mureș – Tg. Neamț ar putea fi avizată la sfârșitul lunii

Sursa foto: Cristian Pistol

Secțiunea de mijloc a autostrăzii A8 Tg. Mureș – Tg. Neamț , între Miercurea Nirajului – Leghin, mai are nevoie de o avizare. Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat recent pe pagina sa de socializare.

“Prestatorul (INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL S.A) și-a asumat că va înainta rapid toată documentația astfel încât până la sfârșitul lunii august ea sa fie avizată de Consiliul Tehnico- Economic al CNAIR.
După parcurgerea tuturor etapelor de avizare a indicatorilor tehnico-economici, CNAIR va promova următoarele etape necesare realizării acestui obiectiv.
Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț (211,1 km), parte a A8, este împărțită în 3 secțiuni, astfel:
– Secțiunea Târgu Mureș – Miercurea Nirajului (24,4 km): finanțare PNRR,
– Secțiunea Miercurea Nirajului – Leghin (156,8 km): finanțare PT,
– Secțiunea Leghin – Târgu Neamț (29,9 km): finanțare PNRR.
Ofertele depuse pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a secțiunii Târgu Mureș – Miercurea Nirajului sunt în evaluare și estimăm că în prima parte a lunii septembrie vom desemna câștigătorul.

A8 Tg. Mureș – Tg. Neamț a avut şi rezultate contestate la licitaţie

Cristian Pistol a completat. “Pentru secțiunea Leghin – Târgu Neamț, Asocierea SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L. a fost desemnată câștigătoare (19 iulie 2023), dar rezultatul a fost contestat.
La ora actuală așteptăm ca CNSC să dea o decizie în ceea ce privește acest important proiect finanțat prin PNRR.
Pentru secțiunea de autostradă Târgu Neamț- Iași – Ungheni (93 km), vreau ca Studiul de Fezabilitate să fie finalizat anul acesta (inclusiv cu obținerea Acordului de Mediu), așa cum și-a asumat prestatorul.
A8, Autostrada Unirii va avea o lungime de peste 304 km (de la Târgu Mureș la Ungheni) și va asigura legătura cu Republica Moldova prin noul pod peste Prut de la Ungheni, pentru a cărui proiectare și execuție a fost deja lansată licitația”.
Pentru secțiunile celor două capete, care sunt finanțate prin intermediul PNRR, s-au lansat anterior licitațiiile pentru proiectare și execuție.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Summer Fest se va desfășura pe parcursul a patru zile, din 12 în 15 august, și va marca zilele orașului și a VI-a ediție a Târgului Produs de Cluj la Câmpia Turzii.

Produs de Cluj se implică în organizarea Summer Fest

Articolul următor
În urma unei sesizări din 9 august vizând peşti morţi care plutesc pe suprafața apei Lacului Gheorgheni 1 din Cluj-Napoca, reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj din cadrul ABAST au investigat în teren fenomenul.

Catastrofă ecologică pe Lacul 1 Gheorgheni. Mii de pești morți

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share