Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Conferinţa bienală a Organizaţiei Europene de Istorie Rurală (EURHO) aduce la Cluj-Napoca participanţi din 39 de ţări

Cea de-a șasea Conferința Bienală a Organizației Europene de Istorie Rurală (EURHO) va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 11-14 septembrie. Vor fi prezenţi cu această ocazie reprezentanţi a 39 de ţări.

Ediţia 2023 este coordonată de Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai și Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Activităţile conferinţei se vor desfăşura de-a lungul a patru zile.  În cadrul lor se vor susţine mai mult de 400 prezentări, grupate în jurul a în 68 de sesiuni tematice.  Organizatorii au înscris în program alte 4 paneluri speciale, care vor fi constituite din prezentări de carte şi mesele rotunde, organizate în clădirea principală a Universității “Babeș-Bolyai” de pe strada Mihail Kogălniceanu.

Care sunt ţările participante la Conferința Bienală a Organizației Europene de Istorie Rurală?

La cea de-a şasea ediţie a EURHO vor veni  aproximativ câte 40 de istorici din Spania și Italia. Vor fi alături de ei participanţi din România, Ungaria și Marea Britanie cu câte 20 -25 de istorici. Nu vor lipsi cei câte 10-15 participanți din Franța, Suedia, Germania, Polonia, Portugalia, Austria și Slovenia. Sunt aşteptaţi câte 5-10 istorici din istorici din Belgia, Olanda, SUA, Grecia, Republica Turcia, Republica Cehă, Slovacia, Finlanda, Norvegia, Brazilia și Argentina. Câte 5 cercetători vor reprezenta Irlanda, Islanda, Serbia, China și Columbia. Vor sosi 1-2 participanți din Israel, Croația, Macedonia de Nord, Ucraina, Estonia, India, Kenya, Africa de Sud, Mexic, Costa Rica și Uruguay.

“Suntem încântați să continuăm tradiția conferințelor EURHO, desfășurate anterior la Berna (2013), Girona (2015), Leuven (2017), Paris (2019) și Uppsala (2021/22). Dorim să oferim un mediu propice pentru dezbateri dar și o platformă pentru a discuta ultimele realizări științifice din domeniu. Salutăm toate subiectele legate de istoria rurală, încurajând în acest fel lucrări care susțin abordări multidisciplinare și comparative. Conferința noastră este, de asemenea, o oportunitate excelentă de a aduce în discuție preocupările contemporane privind ruralitatea și de a evidenția modalitățile prin care am putea contribui la protejarea patrimoniului viu” a declarat Enikő Rüsz- Fogarasi, prodecan, profesor de istorie la Universitatea “Babeș-Bolyai” și președinte al comitetului de organizare a evenimentului.

Keynote speaker al evenimentului este Peter Moser

Invitatul special, directorul Arhivelor de Istorie Rurală din Berna, Peter Moser, care va susţine conferinţa De la o cutie neagră la un potențial pentru istoricii rurali? Cum intră sursele în arhive – și ce contribuție ar putea aduce comunitatea istoricilor rurali în acest domeniu.

Conferința este o platformă pentru a discuta cele mai recente realizări științifice ale istoriografiei rurale, încorporând lucrări despre perioada medievală timpurie până în prezent. Conferința este, de asemenea, o mare oportunitate de a aduce în discuție preocupările contemporane privind ruralitatea și de a evidenția modalitățile prin care se poate contribui la protejarea patrimoniului viu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sâmbătă se deschide Aquaparkul Venus

Articolul următor

Un consorţiu de firme covăsnene a semnat cu Primăria Sf. Gheorghe contractul pentru proiectarea şi construirea Muzeului Comunismului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share