Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

[HI]GARDENS, un proiect 100% românesc, e nominalizat la Oscarul arhitecturii World Architecture Festival – Singapore 2023

Sursa foto: BTFArch Ro

[HI]GARDENS a fost nominalizat la World Architecture Festival – Singapore 2023. Biroul de arhitectură și design BTFArch Ro, împreună cu Aqua Azur au obţinut nominalizarea cu proiectul lor.

Considerat Oscarul arhitecturii, concursul coagulează cele mai importate nume la nivel mondial din domeniu, atât arhitecți, cât şi proiecte de arhitectură. Un juriu format din arhitecți internaționali face nominalizările, iar proiectele din lista scurtă vor fi expuse la Singapore în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2023.

Proiectul gândit de biroul de arhitectură și design BTFArch Ro Company alături de cei de la Aqua Azur este o împletire a tehnologiei cu natura într-un concept inedit, atât prin materialele utilizate, cât şi prin facilități de ultimă generație înglobate armonios.

Cum va arăta [HI]GARDENS

Intervenția arhitecturală de bază este un baldachin mare, realizat din materiale de înaltă tehnologie, inclusiv panouri solare translucide, care oferă adăpost pentru utilizare 24 de ore pe orice vreme. Acesta va reduce cheltuielile și va genera suficientă energie verde pentru parc și cartierul din jur. Designul copertinei acordă prioritate durabilității, obținând independența energetică verde și emisiile nete zero.

Colectarea apei de ploaie prin stâlpii baldachinului, pentru a fi reutilizată în grădini. Se facilitează astfel ventilația pentru răcire în timpul verilor fierbinți și se integrează perfect fauna locală în parc. Toate caracteristicile sustenabile au un sistem integrat de operare și întreținere pe platforme IIoT cu management al energiei verzi într-un sistem digital twin. Un aspect notabil este reutilizarea clădirilor existente, demonstrând un angajament față de durabilitate și eficiență prin utilizarea în mod atent a resurselor existente.

[HI] GARDENS din Dumbrava Sibiului prezintă un amestec perfect de arhitectură, tehnologie de ultimă oră și natură, promovând moștenirea naturală și culturală, spațiile publice și interacțiunea socială.

BTFArch Ro despre [HI]GARDENS

“Dintr-o pădure neglijată și inaccesibilă, am transformat-o într-un spațiu vibrant și vital pentru oraș. Viziunea noastră pentru [HI]GARDENS este nu numai să integrăm tehnologia de vârf și natura, ci și să creăm un loc accesibil și semnificativ pentru întreaga comunitate.⁠ ⁠ Cu [HI]GARDENS, ne propunem să reducem decalajul dintre tehnologie și natură, creând o armonie perfectă în pădurea neîmblânzită. Prin integrarea materialelor și facilităților de înaltă tehnologie, am proiectat un spațiu în care coexistă inovația și frumusețea naturală.⁠ ⁠ Conceptul nostru îmbrățișează principiile reutilizării și reinventării adaptive, dând o nouă viață unui complot care a fost cândva un depozit de arme abandonat” spun pe site-ul lor BTFArch Ro Company.

Cultură şi agrement în Dumbrava Sibiului

[HI]GARDENS va fi un spaţiu detinat interacțiunilor culturale într-un cadru sustenabil, în respectul față de trecut şi cu responsabilitate față de viitor. Fostul depozit de armament va fi reconvertit, încât spaţiul va funcţiona pe mii de metri pătrați de construcții pavilionare existente, cu edificii cu tematici diverse, de la arte tradiționale până la new media art sau experiențe imersive de realitate augmentată sau realitate virtuală.

Există acolo 2000 de metri de alei care au fost integrate în propunere, astfel fiind limitată intervenţia. Proiectul mai prevede o pasarelă pietonală, care se va numi  Bucuria vieţii, The Joy of Life, cu o lungime de 1,5 kilometri. De pe acesta va putea fi observată de la diverse înălțimi, până la 10 metri, flora şi fauna existentă.  Sistemul de susținere inedit reduce intervenția antropică şi face din proiect un candidat excelent la premiu în cadrul World Architecture Festival – Singapore 2023.

“Cu 30 de ani de experiență în spate, ne angajăm să depășim granițele arhitecturii și designului, creând spații care inspiră și transformă. Alăturați-vă nouă în această călătorie incredibilă, în timp ce continuăm să modelăm viitorul excelenței arhitecturale” mai spun pe pagina lor de socializare cei de la BTFArch Ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Profi lansează primul brand realizat cu Inteligența Articifială

Articolul următor

Romgaz combină energia solară cu extracţia de gaze în judeţul Mureş

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share