Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Romgaz combină energia solară cu extracţia de gaze în judeţul Mureş

Romgaz intenţionează să construiască un parc fotovoltaic de până la 40 MW putere instalată. Locul ales este comuna Zagăr din județul Mureș, unde compania deţine mai multe sonde de extracţie a gazelor naturale.

Acest parc fotovoltaic va fi realizat pe suprafaţa de aproximativ 50 hectare, concesionată de Primăria Zagăr. Scopul concesiunii a fost ″folosință în sistem dual″, reprezentând  producție de energie și uz agricol.

Potrivit Profit.Ro,  Romgaz a predat amplasamentul executantului spaniol Duro Felguera, iar procesul verbal de predare-primire, încheiat la data de 1 august 2023, constituie ordin de începere a lucrărilor la obiectiv, a transmis compania. În aprilie, Romgaz a încheiat contract de peste 83 milioane euro cu spaniolii de la Duro Felguera și românii de la Romelectro, de proiectare și execuție lucrări în vederea terminării centralei, care ar fi trebuit să fie gata încă din urmă cu mai bine de 3 ani.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[HI]GARDENS, un proiect 100% românesc, e nominalizat la Oscarul arhitecturii World Architecture Festival – Singapore 2023

Articolul următor

26 proiecte depuse în cadrul Programului de bugetare participativă la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share