Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Municipiul Sebeş ar putea avea o microhidrocentrală proprie

Sursa foto: Alba24

Administraţia publică locală a municipiului Sebeş îşi doreşte o microhidrocentrală prin reactualizarea vechiului baraj abandonat, situat într-o extremitatea a parcului Arini din oraş. Primăria intenţionează amplasarea unei microhidrocentrale în acel loc, ceea ce ar putea asigura independenţa energetică a Sebeşului.

Barajul abandonat în 2006, cu o construcţie începută şi nefinalizată urma să regularizeze debitele de apă provenite de la hidrocentrala şi lacul de acumulare Petreşti. Hidrocentrala se află în amonte, în corpul barajului Petreşti şi, potrivit Hidrolectrica, este echipată cu doua agregate tip bulb şi un microhidroagregat, cu putere instalată de 4,25 MW. Proiectul anterior viza şi realizarea unei unei microhidrocentrale.

Primarul Municipiului Sebeş, Dorin Nistor, a discutat cu reprezentanții Hidrolectrica

„Am avut întâlniri cu cei de la Hidroelectrica pentru ceea ce înseamnă barajul din Arini, o lucrare care foartă multă vreme nu a fost continuată și care obligatoriu să fie reluată.

Ea afectează pe de o parte Parcul Arini, dar până la urmă tot Sebeșul. Fluctuațiile de debit ale râului Sebeș din cauza prelucrării apei în hidrocentrale creează o eroziune mai mare a malurilor râului, ceea ce poate să devină la un moment dat o problemă pentru municipalitate și considerăm că trebuie să urgenteze această investiție.

Angajamentul celor de la Hidroelectrica este că ne vor da nouă posibilitatea să montăm o minihidrocentrală acolo care să asigure producția de energie electrică pentru municipiul Sebeș” declara în 1 septembrie primarul, citat de G4media.
Barajul abandonat urma să aibă o capacitate de 750.000 de metri cubi de apă. În 2008 şi 2009 au fost puse în funcţiune două microhidrocentrale de 0,14 MW respectiv 0,108 MW la Obrejii de Capalna şi Cugir, după abandonarea barajului din Sebeş şi a microhidrocentralei aferente proiectului.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O nouă companie, Dan Air, vine să opereze zboruri pe Aeroportul Braşov

Articolul următor

„Coșul de legume de la Dobrești“ – produse direct de la producătorii locali

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share