Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Coșul de legume de la Dobrești“ – produse direct de la producătorii locali

În județul Bihor se vor înființa opt piețe agroalimentare destinate producătorilor locali prin proiecte finanțate cu fonduri europene. Valoarea acestora, 1,2 milioane de euro.

De sâmbătă, 2 septembrie, Comuna Dobrești, județul Bihor are o piață modernă destinată producătorilor locali. Aceasta a fost înființată la inițiativa primarului Florin Copos, prin proiectul: „Înființare piață locală prin lanțuri scurte de aprovizionare în Comuna Dobrești, Județul Bihor”. Piața vine în sprijinul micilor producători din domeniul agricol care se confruntă cu o problemă majoră în ceea ce privește vânzarea produselor, neavând o piață de desfacere.

Fără existența unei piețe agro-alimentare, producătorul nu are posibilitatea să își expună marfa în condiții optime, conforme cu legislația europeană în vigoare. În lipsa unor mecanisme clare și a fondurilor necesare, promovarea produselor lor se efectua deficitar.

„Am observat o creștere generală a interesului față de consumul de produse alimentare furnizate de producători locali. Eliminarea intermediarilor, achiziția produsului direct de la sursă, este un foarte mare avantaj atât pentru producător, cât și pentru cumpărător. Am demarat acest proiect deoarece în comuna noastră sunt foarte mulți producători – 86 de producători care cultivă: roșii, ardei, gogoșari, vinete, castraveți, usturoi, fasole, ceapă, cartofi, varză, porumb zaharat, dovlecei, afine, mure, căpșuni, cireșe, prune, mere, coacăze, cătină, nuci, castani. Comuna Dobrești fiind o comună de tradiție în ceea ce privește producția de legume”, a declarant Florin Copos, primarul Comunei Dobrești.

Cristian Buzlea, directorul AFIR Bihor, a stat de vorbă cu producătorii locali

Piața locală, finanțată prin lanțuri scurte de aprovizionare în Comuna Dobrești, Bihor este un proiect finanțat prin submăsura 16.4. „Sprijin acordat pentru cooperarea pe verticala și orizontala între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul agricol și pomicol” gestionat de AFIR. Valoarea proiectului este de 142.000 Euro, având sloganul sugestiv „Coșul cu legume din comuna Dobresti”.

Opt piețe în Bihor

Potrivit lui Cristian Buzlea, directorul executive al AFIR Bihor, în județ vor mai fi înființate și alte astfel de piețe.

„La nivelul județului Bihor sunt în curs de implementare un număr de 8 astfel de proiecte în valoare totală a sprijinului de 1,2 milioane de Euro în comunele Lăzăreni, Pietroasa, Borș, Budureasa, Ceica, Sânmartin, Oradea – Cooperativa Din Ferma Mea, piețe care își vor deschide porțile cât mai curând”, ne-a informat Cristian Buzlea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Municipiul Sebeş ar putea avea o microhidrocentrală proprie

Articolul următor

𝐄𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐚 𝐄.𝐎𝐍 𝐗 𝐕𝐢𝐚 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚 antrenează 200 de angajaţi în parcurgerea traseului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share