Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

𝐄𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐚 𝐄.𝐎𝐍 𝐗 𝐕𝐢𝐚 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚 antrenează 200 de angajaţi în parcurgerea traseului

Nu mai puţin de 200 de angajaţi ai companiei vor parcurge Via Transilvanica pe jos sau cu bicicletele. Proiectul ambiţios al E.ON a demarat din prima zi a lunii septembrie.

Cei 1400 de kilometri ai Via Transilvanica – „drumul care unește” vor fi străbătuţi într-un demers inedit de un grup de anagajaţi E.ON. De vineri, 1 septembrie, două echipe au dat startul simultan acestei excursii neobişnuite. Aceştia aupornit din nordul ţării, de la Putna, un loc cu rezonanţă istorică, turistică şi culturală şi în partea de sud a României, de la Drobeta Turnu Severin. Parcursul lor se va încheia la sfârşitul lui septembrie, întâlnindu-se la mijlocul traseului, în localitatea Axente Sever.

Cele două echipe vor străbate regiuni etnice și culturale diferite din România și aproximativ 400 de comunități, prezentând 12 situri din patrimoniul mondial UNESCO.

“Misiunea noastră nu este drumeția. Misiunea noastră este dăruirea pentru un stil de viață durabil.

Drumeția la pas înseamnă susținerea alternativelor ecologice de transport, întruchipând angajamentul nostru în reducerea amprentei de carbon. Drumeția la pas pe Via Transilvanica înseamnă și încurajarea și susținerea turismului ecologic, în care drumețul, cu puține resurse în desaga sa exclusiv necesare supraviețuirii, întâlnește ospitalitatea comunităților de pe traseu.

Nu ne dorim ca acțiunea noastră doar să inspire. Ea este un apel la acțiune, un îndemn către toți să ne reevaluăm alegerile și să luăm decizii mai conștiente vis-a-vis de mediu” au declarat reprezentanţii companiei.

Via Transilvanica

Cele 7 regiuni care vor fi parcurse sunt Bucovina, Ținutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Terra Dacica, Terra Banatica, Terra Romana.

“Via Transilvanica este mai mult decât un traseu; este o tapiserie împletită cu bogata cultură, istorie și tradiții ale României. (…) Împărtășindu-și experiențele și întâlnirile, colegii noștri vor pune în lumină „pietrele rare” de pe traseu, promovând sperăm, moștenirea culturală pentru generațiile viitoare” au adăugat cei de la E.ON.

E.ON a iniţiat acest demers ca semn al promisiunii că va susţine întreținerea traseului. Compania este Partener pentru Sustenabilitate în acest proiect de ecoturism 𝐢̂care a câştigat 𝐏𝐫𝐞𝐦𝐢𝐮𝐥 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐏𝐚𝐭𝐫𝐢𝐦𝐨𝐧𝐢𝐮 𝐢̂𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟑

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Coșul de legume de la Dobrești“ – produse direct de la producătorii locali

Articolul următor

Dezvoltarea turismului orădean, printr-un proiect implementat de Visit Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share