Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asocierea condusă de Construcții Erbașu a realizat mai mult de jumătate din Centura Sânmartin

Varianta ocolitoare a localității Sânmartin (Centura Sănmartin), continuă să prindă contur, iar lucrările evoluează constant, ajungând la un stadiu de execuție de peste 55%.

În acest moment, constructorul aplică primul strat de asfalt, iar în paralelse desfășoară o serie de lucrări menite să susțină progresul continuu al acestui proiect amplu. Aceste lucrări includ aplicarea agregatelor naturale stabilizate cu lianți hidraulici, construirea rampelor din pământ armat, protejarea și relocarea utilităților existente. De asemenea, se lucrează intens la construcția pasajului subteran destinat bicicliștilor, care va permite acestora să traverseze pe sub Centura Oradea în siguranță și eficiență. În plus, este în curs de dezvoltare și un pasaj suprateran care va facilita circulația autovehiculelor în aceeași zonă.

Structură

Drumul de legătură între Municipiul Oradea și Comuna Sânmartin va avea o lungime de 5,75 km și, în plus, bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, cu o lungime de 2,27 km. Platforma drumului va avea o lățime de 10 metri. Șoseaua va avea pe lateral o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri și va cuprinde: 2 poduri, 2 pasaje, 1 viaduct, 1 pasaj subteran pentru biciclete, 11 podețe și 5 intersecții giratorii.

Proiectul este finanțat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Consiliul Județean Bihor și este executat de Construcții Erbașu, în parteneriat Drumuri Orășenești, Procons Group și Vahostav-SK.

Valoarea lucrărilor la centura Sânmartin se ridică la 177,238 milioane lei, proiectul fiind finnanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Lucările au început în luna octombrie 2022 și aveau ca termen de finalizare 12 luni, dar din cauza opunerii expropierii unor deținători de teren de pe traseul centurii, termenul nu va putea fi respectat.

Vezi aici stadiul lucrărilor filmate cu drona:

https://www.youtube.com/watch?v=gFDLrDZj3oo&t=2s

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Secretul Succesului Online: Cum Să-ți Dezvolți O Prezență Puternică și Să Atragi Audiențe Globale

Articolul următor

Încep lucrările la Inelul rutier metropolitan (Lotul 2) al Oradiei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share