Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Excelenţa Sa, Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Austria, a fost ambasador onorific BookLand la Valea Viilor

Sursa foto: Bookland

Ambasadorul României în Austria, Excelenţa Sa, Emil Hurezeanu s-a alăturat iniţiativei lansate de Asociaţia Bookland şi acceptat invitația de a deveni Ambasador onorific BookLand pentru două unităţi de învăţământ din judeţul Sibiu. Emil Hurezeanu a participat astfel, în 1 septembrie, la inaugurarea Școlii Gimnaziale și a Grădiniței „Marțian Negrea” din comuna Valea Viilor, județul Sibiu.

Vizita Excelenţei sale a fost efectuată cu prilejul finalizării lucrărilor de renovare, derulate de Asociația BookLand în perioada octombrie 2022 – august 2023, cu sprijinul comunității și autorităților locale, precum şi a partenerilor atraşi în proiecte.

Valoarea totală a lucrărilor a fost  de 300.000 euro, din care 240.000 euro o reprezintă contribuția Asociației BookLand. Primăria comunei Valea Viilor a contribuit cu 60.000 euro. Aceasta este cea de-a doua unitate de învățământ din județul Sibiu asupra căreia a interveni Asociaţia BookLand, după renovarea școlii din comuna Boița (2021).

Excelenţa sa, Emil Hurezeanu, la Valea Viilor

„Am primit cu bucurie propunerea BookLand de a inaugura Școala Gimnazială și Grădinița ‘Marțian Negrea’ din comuna Valea Viilor, județul Sibiu. Prezența mea astăzi, aici, nu este întâmplătoare. În primul rând, ca sibian și ca autor am fost dintotdeauna preocupat de aceste meleaguri și de acest arhipelag extraordinar al bisericilor fortificate din Transilvania saxonă, cărora le-am dedicat un album bilingv român-englez.

Elevii din Valea Viilor au această șansă unică de a admira zi de zi o bijuterie a bisericilor fortificate ale sașilor transilvăneni, inclusă pe lista monumentelor protejate UNESCO, aflată aproape de școala lor. În al doilea rând, nu știu câți cunosc acest lucru, dar viața compozitorului Marțian Negrea, care a dat numele acestei școli, este strâns legată de Viena, locul în care îmi desfășor în prezent activitatea. Acesta s-a perfecționat în capitala austriacă, unde a urmat și cursurile prestigioasei Academii de Muzică și Arta Spectacolului. Traiectoria sa dovedește că educația este esențială în dezvoltarea unei persoane și decisivă în consolidarea unei societăți, îndeosebi în aceste vremuri de crize.

Investițiile în educație sunt investiții în viitorul tinerei generații și implicit a întregii societăți. Nu pot decât să susțin eforturile Asociației BookLand și a societății civile care practică principiul subsidiarității, prin coagularea diferiților actori publici și privați, precum și a comunităților locale în jurul unui obiectiv comun. Renovarea acestei școli și grădinițe stă mărturie în acest sens”, a declarat Emil Hurezeanu, ambasador al României în Republica Austria & ambasador onorific BookLand.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sold comercial negativ în județul Bihor

Articolul următor

Concursul Cum producem și cine consumă? a ajuns la ediţia a treia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share