Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bistrița primește 10 milioane de euro ca să selecteze gunoiul

Ministrul investițiilor europene, Adrian Câciu, președintele Consiliului Județean (CJ) Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan și directorul executiv al Agenției de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în județul Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae au semnat contractul de finanțare.
Pubelele albastre sunt pentru hârtie/carton, cele galbene, pentru plastic/metal, iar cele verzi. pentru sticlă | Foto: Colectare Deșeuri, MIPE

Un contract de finanțare de 47,5 milioane lei a fost semnat pentru susținerea colectării selective a deșeurilor în județul Bistrița-Năsăud.

Ministrul investițiilor europene, Adrian Câciu, președintele Consiliului Județean (CJ) Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan și directorul executiv al Agenției de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în județul Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae au semnat contractul de finanțare.

Acesta vizează recipiente de colectare a deșeurilor pentru dezvoltarea și modernizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din Județul Bistrița-Năsăud. Contractul are o valoare de 47,5 milioane lei, din care 27 milioane, fonduri europene din Programul Operațional Infrastructură Mare.

Cumpără aproape 200.000 de pubele

„Felicit CJ și toate unitățile administrativ-teritoriale care s-au asociat pentru realizarea acestui proiect care va contribui la îmbunătățirea condițiilor de mediu și, în consecință, la creșterea calității vieții locuitorilor din acest județ.

Mizăm pe eforturile fiecărui beneficiar în implementarea proiectelor mai ales acum, când ne apropiem de încheierea exercițiului financiar multianual 2014-2020. Din suma alocată pot fi decontate cheltuieli realizate până la sfârșitul acestui an, iar România trebuie să maximizeze rata de absorbție a fondurilor europene”, a declarat ministrul.

„Ne bucurăm să semnăm astăzi un proiect important pentru noi, ce va susține creșterea ratei de pregătire pentru reutilizare şi reciclare a deșeurilor și va contribui semnificativ în atingerea țintei de reutilizare și reciclare a 50% din cantitatea de deşeuri reciclabile (hârtie, metal, plastic, sticlă și textile) până în 2025, de la nivelul întregului județ.

Am găsit multă deschidere la MIPE și vrem să continuăm relația de bună colaborare între autoritățile locale și centrale”, a subliniat șeful CJ. Din suma totală vor fi cumpărate 188.329 de pubele noi pentru județ: 83.443 albastre (hârtie/carton), 21.443 galbene (plastic/metal) și 83.443 verzi (sticlă).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Construcții Erbașu a câștigat licitația pentru lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș

Articolul următor
Am aprobat în ședința de Consiliu Local protocolul cu Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră pentru drumul ce va lega orașul nostru de A3, Brașov - Oradea, secțiunea Poarta Sălajului - Nușfalău.

Șimleul își face legătură la autostradă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share