Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Viitorii economiști ai Clujului, premiați în Australia

Studenții au trebuit să elaboreze o strategie privind dezvoltarea segmentului de biocarburanți la GrainCorp | Foto: UTS

Tinerii de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) Cluj au pășit pe podiumul competiției internaționale de studii de caz din Sydney.

Studenții FSEGA din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) au urcat pe podiumul competiției internaționale de studii de caz UTS Global Case Competition desfășurate la Universitatea Tehnică din Sydney. 14 echipe universitare din 11 țări și-au câștigat dreptul de a participa la UTS pe baza rezultatelor obținute în ultimii ani la competiții similare.

Echipa studențească reprezentând FSEGA a făcut performanță la această competiție organizată de UTS, câștigând ambele runde din grupa preliminară și calificându-se astfel în finala mare a competiției, unde s-a clasat în final pe locul trei.

Echipa clujeană a fost formată din studenții Kende Pasztor (Management, anul III), Evelin Szekely (Informatică economică, anul III), Peter Szekernyas (Finanțe și bănci, anul 3), Dora Szoke (Management, anul III), coordonați de universitarii Szász Levente, Györfy Lehel și Rácz Bala-Gergely.

Strategii pentru GrainCorp și QBE

În etapa de calificare, echipele participante au avut sarcina de a rezolva două studii de caz în 6, respectiv 24 de ore. În prima rundă au trebuit să elaboreze o strategie privind dezvoltarea segmentului de biocarburanți a companiei australiene GrainCorp, iar în cea de-a doua rundă formulând soluții bazate pe inteligență artificială pentru compania de asigurări QBE, în scopul eficientizării proceselor interne ale acesteia.

În cele două etape de calificare, echipa clujeană a concurat cu echipele University of New South Wales (Australia), Chinese University (Hong Kong), respectiv Chulalongkorn University (Thailanda), câștigând grupa în ambele runde și calificându-se în finala mare a competiției.

Competiția de la UTS a fost câștigată de echipa studențească reprezentând Aarhus University (Danemarca), pe locul 2 s-au clasat studenții de la University of Amsterdam din Olanda, iar locul trei al podiumului a fost ocupat de echipa UBB.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În urma comunicatului Primăriei Cluj-Napoca (PCN) privind intenția de relocare a arborilor de pe str. Kogălniceanu și Universității și de plantare a altora în loc, solicităm păstrarea arborilor de pe străzile menționate pe amplasamentul

Pleacă Mossfern, vine Made By. Contract reziliat pentru proiectul Kogălniceanu

Articolul următor
Evenimentul Demo Day marchează finalul programului de accelerare LevelUP Health & Life Sciences Accelerator, primul pentru startup-urile din sănătate și științele vieții din România.

Fondurile de investiții în sănătate caută startup-uri valoroase la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share