Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pleacă Mossfern, vine Made By. Contract reziliat pentru proiectul Kogălniceanu

În urma comunicatului Primăriei Cluj-Napoca (PCN) privind intenția de relocare a arborilor de pe str. Kogălniceanu și Universității și de plantare a altora în loc, solicităm păstrarea arborilor de pe străzile menționate pe amplasamentul
Reprezentanții librăriei Humanitas s-au opus relocării arborilor de pe str. Universității | Foto: Humanitas, Dan Ianisevischi – Clujul Civic

Biroul de proiectare Mossfern Arhitectură a pierdut contractul cu municipalitatea clujeană în cadrul investiției care prevede modernizarea mai multor străzi din centru.

Primăria Cluj-Napoca a confirmat rezilierea contractului de asistență tehnică încheiat în cadrul proiectului care prevede lucrări de amenajare urbană pe străzile M. Kogălniceanu, Universității și cele adiacente, conform Ziua de Cluj.

“A fost demarată și finalizată o procedură de achiziție publică pentru achiziționarea serviciilor de asistență tehnică pentru acest proiect. Lucrările sunt în grafic, urmând a fi terminate până la sfârșitul lunii octombrie.

Contractul de execuție pentru acest proiect a fost prelungit conform prevederilor legale determinate de condiții obiective prevăzute de lege”, au informat reprezentanții PCN. Noul contract semnat cu Made By Cluj se ridică la 80.000 de euro, fonduri comunitare. Firma de arhitectură deținut integral de Nicolaie Ștefănuți avea anul trecut afaceri de 0,9 milioane lei și un profit modic, potrivit Listă Firme.

Pe o suprafață de 25.000 mp, investiția de 10 milioane de euro cuprinde lucrări pentru strada M. Kogălniceanu și cele adiacente, inclusiv Piața Cipariu. Obiectivul general al proiectului este creșterea calității spațiului public, o componentă cheie pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea durabilă.

Proiectul a fost contestat de societatea civilă atât la nivelul proiectării, cât și al execuției (tăierea copacilor, mutarea statuilor, durata lucrărilor). Acesta trebuia să fie terminat în iunie, însă termenul de finalizare va fi depășit.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Creatorii Untold au făcut 2 milioane de euro “dintr-un șut”. Cererea e triplă

Articolul următor

Viitorii economiști ai Clujului, premiați în Australia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share