Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Obiectivele de dezvoltare durabilă, monitorizate în Ardealul de Nord

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) a găzduit evenimentul regional din cadrul proiectului „Regions 2030: Monitorizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) în regiunile UE – reducerea decalajelor de date”.
Experții au subliniat importanța corelării datelor reale cu obiectivele de dezvoltare durabilă | Foto: ADRNV

Evenimentul organizat în cadrul proiectului Regions 2030 la Cluj a avut ca scop conștientizarea importanței acestor măsuri.

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) a găzduit evenimentul regional din cadrul proiectului „Regions 2030: Monitorizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) în regiunile UE – reducerea decalajelor de date”. Acesta a fost organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), Joint Research Center (JRC), DG Regio, Parlamentul European și ESTAT.

Evenimentul face parte din seria celor 10 care au loc în fiecare dintre regiunile pilot implicate în proiect. Acesta a fost conceput, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest (RNV), ca unul de conștientizare, marcând importanța măsurării corecte a atingerii ODD la nivel regional.

Pe parcursul evenimentului au avut loc dezbateri cu privire la educație, sănătate, egalitatea de gen, orașe și așezări durabile, cercetare și dezvoltare, industrie și inovație, lanțuri de aprovizionare alimentară durabilă și bună guvernare în Regiunea de Nord-Vest, în contextul monitorizării ODD.

Evenimentul a fost deschis de Csilla Hegedus, director adjunct al ADRNV. Ea a subliniat importanța fundamentării și corelării proiectelor la nivel regional cu datele care reflectă realitatea, pentru o mai bună aliniere a ODD cu țintele propuse. Această sincronizare este esențială pentru succesul și impactul pe termen lung al acestor inițiative, a spus oficialul ADRNV.

Printre cei care au luat cuvântul s-au mai numărat Cecilia Bertozzi – JRC; Andreea Mogoș, Daniel Pop, Elena-Manuela Bîrsănuc, Răzvan Cherecheș – UBB; Marius Mitroi – UEFISCDI; Felix Arion – AgroTransilvania Cluster; Cristian Otgon, Laviniu Chiș – ADRNV; Mihaela Băciuț – UMF Cluj; Denisa Șteț – UTCN; Andra Tănase – Transilvania IT Cluster.

La eveniment au participat actori cheie din RNV: reprezentanți ai consiliilor județene, primari, consilieri și experți ai unităților administrativ teritoriale și universităților, comisari ai gărzii de mediu, societatea civilă. Raportul a fost elaborat de expertul extern Daniel Pop.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Fermierii din zona Transilvaniei au terminat campania de semănat din această toamnă, se pregătesc deja de primele intervenții în culturi, nu înainte însă de a ne detalia ce hibrizi Pioneer au performat campania trecută în propriile ferme, precum și ce tehnologie au aplicat.

Fermierii campioni la rapiță din Transilvania

Articolul următor

One World Romania revine în Oradea cu documentare și dezbateri pentru „O viață bună”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share