Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

STK Properties trece pe profit și fără proiectul Green Square

Companiile Emergent Real Estate și STK Properties vor putea activa complexul mixt de 31 milioane euro din cartierul clujean Bună Ziua doar peste patru ani.
Proiectul Green Square înglobează mall, apartamente, restaurante și spații de recreere | Foto: STK Properties

Dezvoltatorul imobiliar din Cluj a raportat rezultate pozitive, deși încă nu a început lucrul la principalul său proiect.

STK Properties a încheiat primele șase luni ale anului 2023 cu un profit net de 11.828 de ei, față de o pierdere de 76.349 lei în aceeași perioadă a anului trecut, conform casei clujene de brokeraj BRK Financial.

“Cifra de afaceri a companiei este zero, deoarece proiectul imobiliar al STK Properties se află în stadiul de autorizare, dar societatea a obținut venituri financiare din plasamente monetare, conform raportului semestrial al companiei”, au remarcat brokerii clujeni.

Activele STK Properties au urcat, în primul semestru, din 2023 de la 18 la 21 de milioane de lei față de finele anului trecut. “Activele imobilizate au crescut cu 24% față de finalul anului 2022 datorită creșterii valorii de piața a terenului pe care-l deține compania și pe care urmează să dezvolte proiectul Green Square”, se menționează în raportul STK Properties.

“În primele șase luni ale anului, STK Properties a obținut planul urbanistic zonal (PUZ) pentru proiectul Green Square, derulat împreună cu societatea Emergent Real Estate (ERE). În februarie 2023  Consiliul Local Cluj-Napoca a avizat favorabil PUZ depus de STK Properties împreună cu ERE. Principalele riscuri și incertitudini pentru următoarele luni sunt de natură administrativ-birocratică.

Ele constau în posibilitatea prelungirii perioadei de obținere a autorizației de construire. Riscurile economice pot avea efecte concrete după demararea proiectului și țin de evoluția costurilor de construcție și evoluția prețurilor de vânzare a proprietăților imobiliare”, a consemnat Nicolae Pascu, reprezentant permanent al administratorului STK Financial AFIA.

STK a semnat un contract de asistență tehnică de design pentru Green Square cu Imobiliar MD Excelence. Partea rezidențială va putea fi recepționată din 2026, conform deciziei municipalității, după definitivarea a noi lucrări de infrastructură rutieră publică. Green Square presupune un complex mixt, cu 236 locuințe, mall pe 15.000 mp, 636 locuri de parcare, restaurante, sală de sport, creșă, parc pe 5.000 mp.

Proiectul a fost blocat timp de mai mulți ani de către municipalitate, contextul fiind modernizarea arterei principale din cartier. STK Properties este un vehicul investițional axat pe dezvoltarea de proiecte imobiliare în Cluj. Compania a fost înființată de fondul de investiții STK Emergent.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vitesco Technologies a deschis în Timișoara o nouă unitate de testare dedicată mobilității electrice

Articolul următor

TRANSAVIA, liderul industriei avicole din România, își dezvăluie povestea de succes, de la bob la furculiță, la ANUGA 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share