Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vitesco Technologies a deschis în Timișoara o nouă unitate de testare dedicată mobilității electrice

default
  • Noul laborator de calificare va deveni un centru important pentru serviciile de testare dedicate produselor de electrificare
  • Peste 70 de angajări sunt planificate până la sfârșitul anului 2024
  • Peste 13 de milioane de euro au fost investiți în echipamente și infrastructură de laborator .

Vitesco Technologies, un important dezvoltator internațional și producător de sisteme de propulsie de ultimă generație pentru mobilitate sustenabilă, a deschis un nou laborator de calificare și validare în Timișoara. Laboratorul vine în completarea centrului de inginerie și a sediului central al Vitesco Technologies din România.

Acoperind aproximativ 3500 de metri pătrați din cadrul centrului de afaceri Vox Technology Park, laboratorul are peste 100 de echipamente de testare și echipe de inginerie capabile să testeze pentru peste 50 de proiecte pe an. Serviciile oferite vizează teste de fiabilitate, de compatibilitate electromagnetică și electrică, în conformitate cu  standardele internaționale pentru automobile și clienți. În mod specific, în laborator se vor efectua teste de descărcare electrostatică, radiofrecvență și înaltă tensiune, tranzitorii și electrice, reacția la diverse condiții climatice (temperatură și umiditate), teste de vibrații, de impermeabilitate pentru substanțe lichide și solide, teste împotriva coroziunii.

„Aproximativ 70 de noi angajări sunt planificate pentru laborator până la sfârșitul anului 2024, aducând astfel oportunități pentru specialiștii și studenții care doresc să contribuie la mobilitatea sustenabilă. Adăugarea laboratorului din Timișoara la locația noastră de inginerie vine cu noi cunoștințe și capabilități care asigură clienților noștri livrarea de produse de înaltă calitate. Acest lucru va reduce costurile și va duce la un ciclu mai scurt și mai rapid de dezvoltare a produselor. Investițiile în mobilitatea sustenabilă sunt investiții pentru un viitor mai bun”, a menționat Cristian Mihaly, directorul general al Vitesco Technologies în  România.

Din 2021 până în 2023, Vitesco Technologies a investit în două noi facilități de testare în Timișoara și Iași. Investiția constă în echipamente de testare și construirea infrastructurii laboratoarelor specifice, cu o valoare de peste 20,6 milioane de euro (aproximativ 13,1 milioane de euro în Timișoara și aproximativ 7,5 milioane de euro în Iași). Toate investițiile de mai sus vor conduce la angajarea a peste 100 de noi specialiști.

În întreaga lume, Vitesco Technologies are 13 laboratoare, dintre care două sunt în România.

„Mai mult de 45 la sută dintre vehiculele noi vor fi electrificate până în 2025, iar până în 2030, automobilele electrificate vor reprezenta mai mult de 70 la sută din piața globală”, a declarat Thomas Stierle, membru al Comitetului Executiv al Vitesco Technologies și directorul  diviziei dedicată soluțiilor de electrificare: „Suntem o parte importantă a acestei transformări.”

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Muzica clasică în turneu româno-japonez

Articolul următor
Companiile Emergent Real Estate și STK Properties vor putea activa complexul mixt de 31 milioane euro din cartierul clujean Bună Ziua doar peste patru ani.

STK Properties trece pe profit și fără proiectul Green Square

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share