Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Muzica clasică în turneu româno-japonez

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) împreună cu Romanian Music Society in Japan organizează în perioada 5-7 octombrie 2023 un turneu româno-japonez de muzică clasică. Evenimentul se defășoară în cadrul celei de a XIX-a ediții Romanian International Music Competition.

Trei orașe în trei zile este scheletul acestui turneu care își așteaptă spectatorii după cum urmează:

Brașov, 5 octombrie, orele 18:00 – Centrul Cultural Apollonia,

Sfântu Gheorghe, 6 octombrie, orele 19:00 – Centrul Cutural Arcuș,

București, 7 octombrie, orele 19:00 – Sala Mică a Ateneului Român.

După prima etapă a concursului desfășurată între 22 – 26 septembrie la Minato-ku Takanawa din orașul Tokyo, în care muzicieni din toată lumea au concurat la categoriile canto, instrumente cu coarde, de suflat, percuție, pian, precum și ansambluri, a venit rândul artiștilor japonezi să încânte publicul românesc.

Artiști de marcă în turneul româno-japonez

Printre artiștii care vor interpreta în cadrul turneului se numără câștigătorii concursului The Romanian International Music Competition and The Romanian International Junior Music Competition, Izuru Hara și Silvana Chu, care vor fi acompaniați la pian de Clementina Ciucu Ristea. De asemenea, pe scenă va urca și violonista Andreea Nistor, absolventă a Colegiului Național de Muzică „George Enescu” și recent admisă la secția de vioară a Academiei Regale de Muzică din Londra, membră a grupului Enescu Young Strings.

Sebastian Gheorghiu, Manager Cultural și Membru în Consiliul Director UCIMR apreciază turneul româno-japonez

„De partenerii din Japonia ne leagă o prietenie de lungă durată. Pentru noi, muzica este un limbaj universal, care transcende barierele de limbă. Ne bucurăm să continuăm tradiția acestui proiect inițiat cu 19 ani în urmă și să reluăm turneul din România după o pauză de aproape 4 ani, în care totuși am rămas conectați la valorile noastre comune: iubirea pentru muzică și scenă.” – Sebastian Gheorghiu, Manager Cultural și Membru în Consiliul Director UCIMR.

Izuru Hara

Izuru Hara s-a născut în Japonia în 2013. A început să studieze pianul la vârsta de cinci ani. A câștigat premiul de bronz la a VI-a ediție a Concursului Muzical Junior Akasaka, divizia A-3, în 2023. În prezent, studiază sub îndrumarea lui Kyoko Ogawa. Este în clasa a IV-a la școala primară și recent a început să cocheteze cu jazz-ul. În anul 2020 a susținut un concert de toamnă, interpretând la a XXI-a ediție a Poveștii Pianului Tuturor. A avut calificări regionale pentru Concursul Burgmuller.

În anul 2021, a participat la Finala regională a celui de-al 40-lea Concurs Clasic Junior din Japonia, Concertul de primăvară, Concursul de Pian PTNA, clasa A1, ediția a 45-a. În anul 2022, a susținut un recital la Concertul de primăvară, precum și la a XXIII-a ediție a Poveștii Pianului Tuturor. În anul 2023, a susținut un recital la Concertul de ștafetă pentru pian Stanway. În același an a fost premiat cu Medalia de Bronz la a VI-a ediție a Concursului Muzical Junior Akasaka, divizia A-3, și a interpretat la a XXIV-a ediție a Poveștii Pianului Tuturor.

Silvana Chu

Mezzo-soprana Silvana Chu a absolvit masteratul în muzică la Manhattan School of Music. Doamna Chu a fost câștigătoarea premiului al III-lea al New Jersey Alliance of Performing Artists. În 2018, Silvana Chu a fost câștigătoarea premiului I și a premiului special în divizia vocală la The Romanian International Music Competition in Japan. În 2019, a cântat la Tokyo Bunka Kaikan și la Takanawa Ward Center Hall. În același an, a susținut un recital vocal solo la Ambasada României din Tokyo. A primit premiul „Expoire” pentru ambele categorii, Art Song și Musical, la Concursul Internațional de Muzică din Osaka din 2019.

În 2023, Silvana Chu a avut premiera unei opere italiene „Furiosus”, recent scrise de compozitorul italian Roberto Scarcella Perino la Merkin Hall Lincoln Center. Ea a cântat, de asemenea, ca solistă alto în Bach-St. Mark Passion la St. Peter’s Church din New York City. La invitația compozitorului George M. Atwell, Silvana Chu a interpretat o producție video a compoziției recent scrise, Mass for the Future.

Oraganizatorii turneului

Romanian Music Society in Japan (日本ルーマニア音楽協会) a fost înființată în decembrie 2005, cu sprijinul Ambasadei României în Japonia, cu scopul de a promova cultura est-europeană a României prin muzică și de a aprofunda prietenia și schimbul cultural între Japonia.

UCIMR a fost fondată în anul 1995, la inițiativa prim-violistului Filarmonicii bucureștene, Ștefan Gheorghiu, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România este o organizație nonprofit de utilitate publică, care de aproape 3 decenii contribuie la dezvoltarea și răspândirea muzicii clasice, atât pe plan național, cât și internațional. UCIMR susține arta interpretativă, de la soliști, coriști și instrumentiști până la dansatori sau balerini, prin inițierea și implementarea de proiecte culturale menite să faciliteze schimbul de experiență și promovarea artiștilor în medii cât mai diverse. Misiunea UCIMR este dezvoltarea peisajului cultural românesc prin promovarea valorilor artistice autentice. Asociația creează oportunități de afirmare dedicate tinerilor artiști, dar susține și activitatea artiștilor pensionari

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pasiunea pentru ardei iuți, transformată în afacere de un tânăr din Banat

Articolul următor

Vitesco Technologies a deschis în Timișoara o nouă unitate de testare dedicată mobilității electrice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share