Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiție de 6 milioane de euro la British International School of Timișoara într-o nouă clădire pentru a acomoda creșterea numărului de elevi

British International School of Timișoara se pegătește de finalizarea lucrărilor la o nouă clădire, construită la cele mai înalte standarde internaționale în materie de educație. Investiția se ridică la 6 milioane de euro. Din 2018 și până în prezent a fost investită suma de 12 milioane de euro în infrastructura școlară cuprinzând modernizarea și extinderea clădirii principale, construcția sălii de sport, amenajarea parcului și a campusului.

 

În noua clădire vor învăța elevii din ultimii ani de ciclu gimazial și liceenii. Se vor adăuga 20 de săli de clasă la cele mai înalte standarde, 7 săli multifuncționale, 3 laboratoare de știință precum și o sală pentru arte. Elevii vor avea la dispoziție o sală de spectacol pentru muzică și teatru. Odată cu darea în folosință a noii clădiri, capacitatea de școlarizare va crește până la 924 de elevi, de la vârstă preșcolară până la ultimul an de liceu.

Atriumul principal prevede un spațiu primitor și inspirațional. Acesta funcționează și ca amfiteatru și spațiu de studiu individual. Biblioteca clădirii, centrală în acest atrium, este structurată pe două nivele, cu diverse zone de studiu și cu o generoasă terasă. Tot aici va funcționa bucătăria școlii, un generos bistro pentru servirea prânzului, de peste 560 mp, precum și un snack bar cu produse sănătoase, cu program permanent pe durata zilei de școală.

„Încă de la înființare, ne-am propus ca British International School of Timișoara să devină o școală de referință la nivel național, recunoscută pentru campusul deosebit, facilitățile pe care le au copiii și care îndeplinesc cele mai înalte standarde internaționale, cât și pentru învățământul de calitate pus în slujba dezvoltării armonioase a copiilor care studiază aici. Anul acesta vom inaugura o nouă clădire, dezvoltând considerabil campusul, iar prima generație de absolvenți vor susține Bacalaureatul Internațional la Timișoara, cea mai prestigioasă diplomă de absolvire a liceului recunoscută internațional”, conchide Ovidiu Șandor, Președintele Boardului.

Actualmente, 600 de copii de 30 de naționlitâți,  învață în toți anii de studiu, de la preșcolari la ultimul an de liceu. O prezentare video a școlii este disponibilă aici.

Clădirea nouă completează campusul deosebit de pe strada Aurora din zona de nord a Timișoarei, format dintr-o clădire care în anii 1930 adăpostea o școală de economie casnică, complet renovată și extinsă în 2018, o sală de sport construită anul trecut, teren de sport. Campusul este construit în jurul unui parc generos cu copaci seculari pentru pauze, activități sportive sau educative în aer liber.

Proiectul este coordonat de către Mulberry Development, companie de dezvoltare imobiliară fondată de antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor, arhitectura noii clădiri este concepută de către biroul Andreescu & Gaivoronschi, iar designul interior este dezvoltat de către studioul Morphoza. Lucrările cele mai importante sunt realizate de către firmele Metal Hammer Bau, Alusystem, Agasi și Melbo.

Despre British International School din Timișoara

Interesul părinților și al elevilor fiind foarte ridicat în cei patru ani de funcționare, școala și-a mărit constant campusul. În anul școlar 2023-2024, numărul claselor a crescut la 31, numărul de elevi fiind mai mare cu 100 decât anul trecut. British School școlarizează copiii de 4-5 ani în clasa Reception (clasa pregătitoare/ultimul an de grădinița) până la anul 13 (echivalentul clasei a 12-a în sistemul public), în clase de maxim 22 de elevi.

 

Școala a obținut în timp record acreditările internaționale de către COBIS UK și este autorizată să organizeze atât examenele Cambridge, cât și Bacalaureatul Internațional recunoscut în toată lumea. Astfel, absolvenților British International School of Timisoara li se deschide oportunitatea de a studia la orice universitate din țară, Marea Britanie, Europa sau din lume. Acreditările internaționale sunt recunoscute de către ARACIP, școala fiind înregistrată in Registrul special al școlilor cu altă curiculă decât cea românească.

Predarea este în limba engleză, dar limba română este parte din curriculum. Personalul didactic este format majoritar din profesori internaționali din Marea Britanie, dar și alte 15 țări, cu experiență de predare în școli similare din întreaga lume. De asemenea, pe tot parcursul școlarizării, elevii beneficiază de consiliere academică cu scopul de a-i ghida înspre un program educațional adecvat și pliat pe pasiunile și abilitățile lor.

Părinții interesați să descopere școala, se pot adresa British International School of Timișoara pentru a planifica o întâlnire și afla detalii despre procedura de admitere, mai multe detalii fiind disponibile pe pagina de Facebook a școlii sau la admissions@britishschool-timisoara.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Raben își extinde dezvoltarea în România în CTPark Oradea Cargo Terminal

Articolul următor

COVER STORY: Familia Oltean. Centenarul unui business românesc: Grupul MAVI

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share