Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania austriacă Porr a raportat un avans de 8,65%, în prima lună pe tronsonul 4 din autostrada Sibiu – Pitești

Sursa foto: Turnul Sfatului

Compania austriacă Porr Construct, care a început în februarie organizarea de șantier pentru tronsonul 4, Curtea de Argeş-Tigveni al autostrăzii Piteşti-Sibiu este în avans cu 8,65% față de planificare. Prima lună de muncă efectivă la autostradă este de bun augur.

Lotul 4 Curtea de Argeş-Tigveni din autostrada are o lungime de 9,86 km. Este un tronson dificil, care conține un tunel rutier cu o lungime de 1,3 km, format din două galerii, una pentru fiecare sens de mers. Subsidiara Porr a înregistrat un progres semnificativ, de peste 8 puncte procentuale la lucrările pe secțiunea care va conține primul tunel din autostrada transcarpatică.

Managerul de proiect Porr Construct face estimări

Pentru tunelul de 1,3 km timpul necesar execuției este estimat la aproape 4 ani, potrivit managerului de proiect Fernando Lopes. Doi ani au fost alocați excavării și un an pentru căptușeala interioară. Între 7 și 8 luni vor fi necesari pentru montarea instalațiilor.

„Pe proiect am pus foarte mult accent, fiind o zonă cu istoricul mare de alunecare, am detaliat foarte mult probleme de consolidare, pentru a ne asigura că nu vom avea probleme în viitor. Avem 2,2 de kilometri de pod, tunel, iar în rest avem autostradă normală, echipată complet. (…) La tunel se va lucra timp de 2 ani, iar apoi într-un alt an se va realiza căptușeala interioară. Alte 6-8 luni va fi montarea instalațiilor și probele”, susține managerul de proiect.

Într-un clasament al constructorilor de autostrăzi în România în luna august, dominat de austriecii de la Strabag  cu lucrările la A3 Chețani – Câmpia Turzii,  Porr Construct a revenit în clasament, ocupând poziția a treia cu lucrări la secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu – Pitești. Pe locul al doilea s-a situat UMB, cu lucrări la A3. Rămâne de văzut dacă stadiul lucrărilor din luna septembrie a adus modificări pe podium. Luna octombrie este și ea favorabilă din punct de vedere meteorologic, astfel încât Porr să mențină ritmul accelerat.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Companiile vizate de măsurile fiscale au redus motoarele la angajări

Articolul următor

Casa de avocatură Bordianu&Asociații se implică în educarea antreprenorilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share