Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Comuna bistrițeană Rodna va cheltui șase milioane de euro pentru dezvoltare turistică

Sursă foto: Observator BN

Planul pentru dezvoltarea turistică a comunei Rodna este unul ambițios.  Primarul Valentin Grapini știe deja ce proiecte va accesa atunci când se vor deschide liniile de finanțare planificate pentru finalul anului 2023. Comuna va putea beneficia de noi perspective de dezvoltare prin turism, transformând stațiunea Rodna Valea Vinului.

Prin intermediul unui proiect în valoare de 6 milioane de euro sunt schițate câteva coordonate. Este vorba despre construirea mai multor obiective turistice, folosindu-se de formele de relief potrivite unui turism activ. Alături de o zonă Belvedere, se dorește amplasarea unor tiroliene, a unui observator astronomic, precum și un drum de acces pentru biciclete, zone de picnic, potecă de vizitare a galeriilor de mină din Valea Vinului și altele.

Cum va arăta stațiunea Rodna Valea Vinului?

„Dragii mei, având in vedere liniile de finanțare care se deschid în aceasta toamnă, am lucrat pentru un proiect privind Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii turistice în Stațiunea Rodna Valea Vinului, în urma finanțării proiectului se vor construi următoarele obiective în valoare totală de 6 000 000 euro, cu o cofinanțare de 2% din partea comunei noastre, aproximativ 120 000 euro:

Amenajarea zonei de Belvedere vf Benes, Construire trei linii tiroliene 1.2 km, Amenajare turn panoramic, Construire și dotare observator astronomic, Amenajare drum cale de acces biciclete montain bike 7 km, Amenajare potecă vizitare galerii de mină Valea Vinului,  Costruire centru de informare, promovare turistică și Salvamont Valea Vinului, Amenajare zona picnic, Construcție și montaj pistă biciclete Pump Trak, Amenajare pădure Parc Toaca 5 ha și construire Amfiteatru de vară, Construire Poartă de intrare în Stațiunea Rodna V Vinului, Construcție și montaj a trei monumente, Dotare cu stație spălat biciclete ecologică, coșuri gunoi, panouri fotovoltaice, sistem de monitorizare video” a spus primarul Valentin Grapini.

Proiectul din Rodna va fi depus în cadrul programului de finanțare Programul Operațional Regional Nord Vest 2024.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SHARE România 2023: Inovații în designul fațadelor și siguranța clădirilor.

Articolul următor
Tema conferinței de anul acesta a HR Summit - Confronting HR Challenges: The Persistent and The Uncharted - aduce în prim plan atât provocările existente dintotdeauna în industria de resurse umane, cât și pe cele emergente. 

HR Summit la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share