Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Săptămâna creativității sustenabile în triplă ipostază

A doua ediție e inițiativei Săptămâna creativității sustenabile se desfășoară în perioada 1-15 octombrie. Galeria Galateca și Asociația Culturală NEO ART România sunt entitățile prin care se vor derula o serie de activități ce vor ilustra creativitatea artistică în București, Cluj-Napoca și Timișoara cu implicarea a  peste 30 de parteneri și zeci de creatori.

Programul evenimentelor aduce în față numeroase secțiuni înscrise pe coordonatele creativității și sustenabilității. Vor fi, așadar organizate expoziții, conferințe, expuneri, ateliere, demonstrații și instalații urbane. Săptămâna creativității sustenabile( CSWeek) aduce în fața iubitorilor de artă și de provocări inedite o platformă internațională și un eveniment național bianual.  Inițiativa oferă exemplificări și modele de practici speciale creative, artistice, de design și de sustenabilitate locală, reunite în același loc.

Ce-și propune săptămâna creativității sustenabile?

CSWeek, ediția a doua, are la bază crearea de legături între comunități, redescoperirea naturii și a ceea ce face parte din natural în mediul urban și prezentarea sau crearea de exemple de practici diverse, sustenabile și propagarea lor în cadrul comunităților creative eterogene.

Obiectivul acestei serii de evenimente este să prezinte impactul sustenabilității în societate și să exemplifice cu practici individuale pentru cea ce este de acum numit generic un viitor mai bun.

București, Timișoara, Cluj

Startul evenimentelor a fost dat la București, în 1 octombrie cu Străzi Deschise București – Promenadă Urbană pe Calea Victoriei, cu un program-maraton de expoziții, conferințe, ateliere, demonstrații și instalații urbane.

Lucrarea creată de Mihai Zgondoiu pentru MINI Electric Racing și instalația concept INIMA ORAȘULUI au dat tonul evenimentelor. A fost vernisată o expoziție colectivă ce reunește 8 designeri și multe altele, organizate de Galateca, Neo Art Romania și Muzeul Național al Literaturii Române, iar co-organizatori au fost timișorenii de la CODRU și UAD Cluj.

Săptămâna aceasta aparține Timișoarei, iar din 15 octombrie maratonul CSWeek 2023 continuă la Cluj, în parteneiat cu UAD Cluj. Până în 30 octombrie publicul din cele trei orașe e invitat să descopere instalațiile urbane și expozițiile de eco-artă și design. Performance, film documentar și de autor, ateliere și demonstrații, conferințe și artist-talk, completează programul primei platforme naționale de creativitate sustenabilă.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Produsul turistic Mic dejun la Margina a câștigat Premiul BIG SEE Tourism Design Award 2023

Articolul următor

S-a lansat licitația pentru supervizarea lucrărilor la spitalul de boli infecțioase de pe Vlădeasa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share