Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centru spa pe locul Ștrandului Ioșia Oradea. Pensionarii vor avea și ei zona lor

Proiectul Grădinii Termale Ioșia a fost lansat în dezbatere publică, orădenii putându-și exprima părerea despre proiect până în 6 noiembrie.

 

Un proiect important pentru comunitatea orădeană a fost lansat în consultare publică pentru 30 de zile, mai exact până pe 6 noiembrie 2023. El vizează realizarea Grădinii Termale Ioșia, iar orădenii au posibilitatea să-și exprime părerea cu privire la acest proiect, completând chestionarul disponibil la următorul link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfsaVOoGuITFNOKf65hC2oDmQWqNwzDR5gmqzgH8W_g52iwqw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

O parte din actualul Ștrand Ioșia, construit în anii ‘80, va fi transformat într-o grădină termală modernă. Acest aquapark nu va fi unul de distracție, gen Nymphaea, ci o grădină termală care va deservi locuitorii municipiului Oradea și turiștii care vor veni aici pentru relaxare, fiind prevăzut cu bazine interioare și exterioare, bar cu servire din apă, platforme pentru plajă, zona de spa, sală de fitness, punct de alimentație publică cu grupuri sanitare și numeroase spații verzi amenajate cu plante specifice microclimatelor din jurul zonelor cu apă termală.

Acest proiect va fi depus spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest. Durata de execuție a lucrărilor va fi de 24 luni.

Reconfigurarea incintei actualului Ștrand Ioșia se va face astfel: pe o treime din teren se va păstra funcționarea Ștrandului Ioșia, ea rămânând în continuare destinată seniorilor orașului, iar pe două treimi din teren, spre latura sudică, se va amenaja grădina termală. Astfel, dacă suprafața totală aparținând incintei ștrandului existent este de 45.084 mp, grădina termală va ocupa o suprafață de 32.405  mp.

 

Ce se construiește

Conform studiului de fezabilitate, se propune realizarea următoarelor funcțiuni:

– centru SPA care va funcționa în clădirea principală, cu regim de înălțime subsol+parter+etaj parțial, cu o suprafață desfășurată de 8.853 mp, care va include un ansamblu de bazine interioare (peste 500 mp de luciu de apă), zona de spa, filtre personal și public, vestiare, spații tehnice, alimentație publică, zona de birouri, foaiere, o sală fitness;

– o clădire secundară – C2 – care va deservi funcțiunilor de depozitare, grupuri sanitare, spații tehnice la subsol;

– 5 ansambluri de bazine exterioare, bazin de înot, bazin de legătură interior- exterior (cu o suprafața totală a bazinelor de peste 3000 mp);

– un punct de alimentație publică cu grupuri sanitare aferente;

– un bar cu servire din apă;

– dușuri exterioare;

– platforme din dale din piatră și tip deck pentru plajă;

– numeroase zone verzi amenajate cu plante specifice microclimatelor din jurul zonelor cu apă termală și un ponton pentru plajă pe malul Crişului Repede.

Accesul în grădina termală se va face din str. Alexandru Cazaban, pe latura sudică. Tot pe aceeași latură, paralel cu Cazaban, se propune amenajarea unei parcări cu 147 de locuri de parcare, din care 6 pentru persoane cu dizabilități.

Proiectul se regăsește și pe site-ul Primăriei Oradea, la secțiunea Dezbateri publice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Amid uncertainty: EXPO REAL 2023 offers the industry room for reorientation

Articolul următor

Caransebeșul are autorizația de construcție pentru bazinul de înot de 20 de milioane lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share