Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Campionatul Național de Arc Istoric și întrunirea internațională a crescătorilor de cai din rasa Lipițan la Beclean și Figa

Sursă foto: TimpOnline

Mijlocul lunii octombrie aduce la Beclean și Figa două evenimente. Cei mai buni sportivi la tir cu arc istoric se vor înfrunta în Campionatul Național. Tot acum se vor întruni la Beclean crescători de cai din rasa Lipițan reuniți în Lipizzan Internațional Federation. 

În Parcul Balnear Băile Figa va avea loc în perioada 13-15 Octombrie Campionatul Național de Arc Istoric Proba 3D. Acesta este un eveniment care întrunește zeci de pasionați de tir cu arcul din întreaga țară, ce vor demonstra împreună arta și precizia acestui sport într-un cadru natural de excepție, după cum se mândresc organizatorii.

Federația Română de Arc Istoric

Arcul istoric este o activitate fizică ce implică un sistem competițional după reguli specifice, organizat pe următoarele probe sportive: proba sportivă arc istoric, proba sportivă arc călare, proba sportivă 3D, proba sportivă tragere la distanță (Flight Shooting), proba sportivă tragere la ținte amplasate la distanță (Long Distance Target Shooting) și proba sportivă Șapte Fortărețe.

În data de 14 aprilie 2022 structurile sportive care practică arcul istoric s-au întrunit într-o adunare generală constitutivă și au decis constituirea Federației Române de Arc Istoric adoptând statutul acesteia.

Până la data înregistrării Federația Română de Arc Istoric va avea statutul “în curs de constituire”.

 Nicolae Moldovan, primarul orașului Beclean

Va fi un eveniment internațional de mare anvergură în domeniului creșterii cailor din rasa Lipițan, și anume întrunirea LIF (Lipizzan Internațional Federation) la Herghelia Beclean. Simpozionul se va încheia cu un spectacol ecvestru deosebit de frumos, o defilare de cai din rasa Lipițan, exemplare de la Herghelia Beclean și din Herghelia Sâmbăta de Jos – sâmbătă, 14 octombrie, între orele 15:00 și 18:00, a transmis primarul Nicolae Moldovan.

Federația Internațională de Lipițani

Frumusețea toamnei și a cadrului de desfășurare a competiției face din cele întâlnirea Federației Internaționale de Lipițani o zi pentru totți iubitorii de cai.

„Această rasă culturală este cea mai veche rasă de cai europeană, formată în Lipizza, pe teritoriul actual al Sloveniei, începând cu sfârșitul secolului XVI, de către Casa de Habsburg.

Simpozionul se va încheia cu un spectacol ecvestru deosebit de frumos, unde noblețea și rafinamentul sunt evidențiate prin reprezentațiile executate de către echipele ecvestre atât călare, cât și la atelaje. Va fi o defilare de „titani” în care se elogiază acest prieten și partener istoric: calul. La evenimentul demonstrativ vor evolua cai de la Herghelia Sâmbăta de Jos și din Herghelia Beclean, din rasa Lipițan.

Spectacolul va avea loc în data de 14 octombrie între orele 15-18. Intrarea este liberă și este invitat, fără restricții, orice doritor“, se arată într-un comunicat de presă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

HR Summit ediția 2023: Confruntarea cu provocările în Resurse Umane: Persistente și Neexplorate

Articolul următor

DAN AIR se implică în transportul pasagerilor din Tel Aviv în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share