Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc, Gospodărie Comunală S.A. va folosi energie solară pentru epurarea apei

Sursă foto: Depositphotos

Gospodărie Comunală S.A, Operator Regional din Județul Covasna este câștigătorul unui proiect prin care se vor achiziționa și instala o serie de panouri fotovoltaice. Ele vor diminua impactul asupra mediului a activității, prin utilizarea unei surse energetice alternative. Utilizarea acestora alături de sursele tradiționale va contribui la reducerea costurilor cu energia electrică necesară funcționării sistemelor de pompare care mențin în funcțiune rețelele de apă și canalizare.

După cum a informat societatea, Gospodărie Comunală S.A. a încheiat un contract în valoare de 996.689,50 lei (fără TVA) cu firma Mind Electroserv S.R.L., și un contract în valoare de 1.236.727,46 lei (fără TVA) cu RESTART ENERGY ONE S.A.

Kozsokár Attila, directorul societății Gospodărie Comunală S.A

„Cu ajutorul unei finanțări nerambursabile din partea Fondului de Coeziune al Uniunii Europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, facem o investiție ecologică și necesară la Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc. Criza energetică a fost mult mai gravă pentru noi, deoarece aceste servicii nu pot fi reduse sau oprite, iar epurarea apelor uzate este un proces care necesită constant energie. La Sfântu Gheorghe folosim și biogazul propriu pentru a produce energie electrică, dar nu este suficient, astfel că acum vom completa cu ajutorul acestui proiect. Cred că este mai eficient să controlăm singuri sursele de energie, pentru că nu știm când pot apărea probleme – cu cât ne bazăm mai puțin pe surse externe, cu atât mai sigură este continuitatea operațiunilor”, a declarat  Kozsokár Attila.

Un sfert din necesarul de energiei al stației de epurare va fi asigurat

„Stația de epurare din Târgu Secuiesc va avea un sistem de 400 kW, care va acoperi întregul necesar de energie timp de 8 luni pe an, și aproximativ 80% în lunile de iarnă. La Sfântu Gheorghe va fi instalat un sistem de 290 kW, care va acoperi 25% din necesarul de energie al stației de epurare și 15% în lunile de iarnă – biogazul utilizat în municipiu poate acoperi 30% din necesarul de energie.

Atât la Sfântu Gheorghe, cât și la Târgu Secuiesc, lucrările se vor finaliza până la sfârșitul anului, sistemele urmând să fie puse în funcțiune cel târziu la începutul anului 2024” au comunicat reprezentanții societății Gospodărie Comunală S.A.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Trei evenimente organizate de Asociația Clubul Monarhiștilor Clujeni reunite sub titlul „Povestirile Trecutului din Prezent”

Articolul următor

De Ziua Mondială a Alimentației, Cinema Arta propune un film, dialoguri și mâncare delicioasă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share