Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

De Ziua Mondială a Alimentației, Cinema Arta propune un film, dialoguri și mâncare delicioasă

De Ziua Mondială a Alimentației, Cinema Arta din Cluj-Napoca vine în fața publicului cu o triplă propunere. Un film care prezintă problema risipei alimentare, din perspectiva unui cuplu american, o discuție pe tema risipei alimentare și o gustare de seară anti-risipă pregătită cu mult drag de către bucătarul Ionut Crișan.
Cu toții iubim să mâncăm. Ne umplem coşurile cu alimente atunci când mergem la cumpărături, căutăm diverse reţete culinare cât mai „exotice” şi nu ne liniştim până când nu ne vedem frigiderul plin de mâncare.
Partea tristă e că deseori o mare parte din alimentele cumpărate ajung să se strice înainte de a fi consumate. Cum este posibil să risipim atâta mâncare?

Just Eat It la Cinema Arta

Realizatorii filmului Just Eat It s-au întrebat acelaşi lucru după ce au aflat că jumătate din mâncarea produsă la nivel mondial ajunge efectiv la coșul de gunoi. Ceva cam mult, nu?
Protagoniștii peliculei propuse de Cinema Arta sunt Jen şi Grant. Ei decid să renunţe la a-şi face cumpărăturile din magazine şi aleg să mănânce doar alimente care altfel ar ajunge la gunoi.
Cu ocazia proiecției, organizatorii își invită spectatorii la o discuție pe tema risipei alimentare, ghidată de Dan Crișan – Director Național Vânzări, PENNY | REWE România și Camelia Gui – inițiatoarea proiectului Clujul Sustenabil, fondator Food Waste Combat și activist de mediu.

Filmul merge bine cu o gustare alături

Organizatorii evenimentului de la Cinema Arta au pregătit, de Ziua Mondială a Alimentației, o gustare de seară anti-risipă pcu ajutorul bucătarului Ionut Crișan: bunătăți cu legume de sezon și un desert delicios care câștigă inimi (și competiții), creat din resturi de panificație.
Ionuț Crișan s-ar descrie simplu, în două cuvinte, drept un bucătar entuziast. A ales această meserie cu sufletul, iar în prezent este chef și manager de proiecte pentru compania De la Ferma cu Omenie.

Chef Ionuț Crișan crede în tehnicile de gătit utilizate inteligent

„Îmi place să gătesc cu ingrediente simple, dar din care să fac magie. Nu cred că e nevoie neapărat de ingrediente scumpe ca să scoatem o farfurie exemplară – cred că e nevoie de simțuri bine ascuțite și tehnică îndelung studiată pentru a obține maximul dintr-un produs. Și dacă la acest lanț mai contribuie cu îndeletnicire și producătorul, care e de preferat să fie local, nu voi avea niciodată frica de a mă prezenta la orice tip de eveniment cu ce avem noi mai bun în folclorul propriu” a spus chef Ionuț Crișan.
Din drag pentru hrană și pentru a combate risipa alimentară, publicul este încurajați de organizatorii evenimentului de la Cinema Arta să achiziționeze biletele cu 48 de ore înainte.
Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Penny, iar co-organizator este Clujul Sustenabil. Green Film Days este realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc, Gospodărie Comunală S.A. va folosi energie solară pentru epurarea apei

Articolul următor

Contribuția Timișoarei la dezvoltarea industriei serviciilor pentru afaceri a plasat-o în primele trei orașe

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share