Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Contribuția Timișoarei la dezvoltarea industriei serviciilor pentru afaceri a plasat-o în primele trei orașe

Sursă foto: Depositphotos

Un top trei orașe în ceea ce privește dezvoltarea industriei serviciilor de afaceri a fost realizat de curând, așa cum apreciază Ciprian Dan, președintele Asociației Business Service Leaders. Timișoara este inclusă în acest top onorant.

În țara noastră, centrele de excelență s-au dezvoltat în mod remarcabil  în ultimii doi ani. Acestea au adus o expertiză solidă în domenii precum IT, finanțe și contabilitate, achiziții. România a devenit  încă o destinație preferată pentru servicii cu valoare adăugată mare. Timișoara este unul dintre principalele orașe în care industria este dezvoltată, parcurile industriale, tehnologice, logistice, centrele de afaceri și multe altele au generat dezvoltarea industriilor conexe, iar cea a serviciilor pentru afaceri nu putea rămâne indiferentă.

Ciprian Dan, președintele Asociației Business Service Leaders

Multe companii din industria serviciilor și-au regândit modelul de business, către unul mai sustenabil care să nu se mai bazeze doar pe creșterea numărului de angajați, ci pe productivitatea ridicată a acestora. Tinerii care vin în această zonă sunt adesea studenți care sunt motivați și vin cu un bagaj de bune practici utile.

„Faptul că avem încă un procent mare de studenți la facultăți cu profil de inginerie și matematică ne face să ne uitam cu optimism la viitor având în vedere că analiza de date și A.I.-ul începe să joace un rol din ce în ce mai mare în industria noastră. Estimăm o creștere de 10-15% a numărului de angajați până în 2025. Timișoara este astăzi în top trei orașe din punct de vedere al contribuției la dezvoltarea industriei serviciilor pentru afaceri”, explică Ciprian Dan, președintele Asociației Business Service Leaders.

Industria serviciilor pentru afaceri este tot mai dezvoltată

„Industria serviciilor externalizate este în top 3 industrii cu cele mai mari creșteri salariale din România. Salariul mediu brut pentru un angajat din Timșoara, care lucreză în această industrie, este de 9.440 de lei, comparativ cu salariul mediu brut în industria IT, care la nivel local este de 17.645 lei. În Timișoara, salariile din industria serviciilor pentru afaceri au avut o creștere medie de 9,4%”, a precizat Monica Biota, partener  PwC România.

Beneficiile extra-salariale sunt un aspect tot mai important pentru angajați. În industria serviciilor pentru afaceri, 7 din 10 salariați primesc astfel de beneficii. Printre cele mai căutate și apreciate sunt abonamentele la servicii medicale diverse sau asigurarea medicală privată.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

De Ziua Mondială a Alimentației, Cinema Arta propune un film, dialoguri și mâncare delicioasă

Articolul următor

Universitatea Oradea organizează un simpozion despre eficiența energetică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share