Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

INSEMEX Petroșani a reprezentat România la Conferința Organismului Internațional de Salvare Minieră – IMRB, la Sun City

La Sun City, o stațiune de lux prestigioasă, amplasată în provincia de nord-vest a Africii de Sud, într-o rezervație de vânătoare, s-a desfășurat Conferința Organismului Internațional de Salvare Minieră – IMRB, ediția 2023, în perioada 1-5 octombrie 2023.

La acest eveniment științific a participat o delegație a Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX  din Petroşani.  Au fost la Sun City directorul general dr. ing. George Artur Găman, care reprezintă INSEMEX și România în calitate de membru fondator și ocupă un loc în Comitetul Director al acestei entități. Alături de acesta a participat și directorul tehnic dr. ing. Daniel Pupăzan, președintele executiv al asociației.

În cadrul evenimentului de la Sun City  a avut loc o vizita tehnica la stația de salvare Carletonville Rescue Station și la mina Impala Platinum Mine, unde salvatorii au prezentat exerciții și metode de antrenament și intervenție în domeniul salvării miniere.

O conferință cu 600 de participanți  din 23 de țări la Sun City

La întâlnirea reprezentanților din fiecare țară, au fost discutate subiecte legate de evenimentele de interes comun petrecute în ultimii doi ani, precum și planificarea locației unde se va desfășura următoarea conferința, respectiv Austria în 2025.
Lucrările științifice prezentate în cadrul conferinței au abordat teme precum intervențiile în situații de urgență, tactica medicală în salvările miniere, tranziția antrenamentelor clasice către cele operate cu ajutorul realității virtuale, managementul operațiunilor de salvare minieră, ultimele tehnologii în salvare minieră.

Participarea românescă la Conferința Organismului Internațional de Salvare Minieră

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă INSEMEX Petroșani a participat cu lucrarea Mobile training systems for mines rescue, care face parte din Instalația de Interes Național PCDIEX. Prin lucrarea prezentată de Directorul General Dr. ing. George Artur Găman s-a accentuat importanta utilizării poligoanelor mobile de antrenament.  Împreună cu realitatea virtuală, acestea reprezintă viitorul operațiunilor de salvare minieră.
Cu același prilej au fost prezentate ultimele noutăți în domeniul echipamentelor de protecție prezentate de companiile DEZEGA, DRAEGER, LTE Medical Solutions, etc.

100 de ani de Serviciu Sud-African de Salvare Minieră

Pentru a celebra centenarul Serviciului de Salvare Minieră, organizatorii conferinței au organizat o licitație de vinuri exclusiviste.

Sun City

Sun City este un loc emblematic pentru conferințe, oferind un amestec armonios de camere de lux și facilități de clasă mondială, făcându-l o destinație excepțională pentru întâlniri de afaceri și evenimente. Acesta oferă sub-stațiuni tematice, cum ar fi resortul original Sun City, The Cabanas, The Cascades și renumitul Lost City.

Centrul de convenții Sun City este situat la aproximativ 130 de kilometri nord-vest de Johannesburg și este situat în Parcul Național Pilanesberg.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Grădina Urbană Transilvania (GUT) transformă un teren viran într-un impresionant parc forestier multifuncțional, care combină facilități recreative, comerciale, sociale și educaționale, toate în beneficiul comunității.

Superproiectul Grădina Urbană Transilvania, dezvăluit Europei la Bruxelles

Articolul următor

Premieră medicală la Târgu Mureș, o intervenţie de osteosinteză cu machetă 3D preoperator

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share