Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

75 de ani de la înființarea Universității din Petroșani

Universitatea din Petroșani a sărbătorit 75 de ani de la înființare vineri, 13 octombrie 2023. La eveniment au participat invitați de seamă din lumea academică, oameni politici, foști absolvenți. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a fost prezent la acest moment aniversar și a transmis felicitările sale cu prilejul împlinirii a celor 75 de ani. 
Festivitățile s-au desfășurat începând de la orele 10:00, în Aula Magna a Universității. Evenimentul a fost urmat de reuniunea Consiliului Național al Rectorilor.

Universitatea are o lungă și frumoasă tradiție, fiind continuatoarea Institutului de Mine, care a funcționat în București peste 80 de ani, iar din anul universitar 1957 – 1958 a funcționat la Petroșani. Doar câteva universități se pot mândri cu o asemenea descendență atestată prin decretul domnitorului A.I. Cuza din 1864 de înființare a Școalei de Ponți și Șosele, Mine și Arhitectură.

După anul 1990, prin diversificarea domeniilor și specializărilor universitare, Institutul de Mine din Petroșani a devenit Universitatea Tehnică (1991) și apoi Universitatea din Petroșani (1995). Având drept fundament această puternică tradiție universitară și prestigiul de care se bucură în țară și în străinătate, Universitatea noastră asigură astăzi condițiile necesare pentru ca studenții săi să dobândească o înaltă calificare în multe și variate domenii, pregătirea desfășurându-se la toate formele de învățământ.

Tiberiu Vințan, Manager Exclusiv media Group, a condus sesiunea festivă

„Momentul aniversar prilejuit de împlinirea a 75 de ani de la înființarea Universității din Petroșani a adus astăzi în Aula Magna nu doar o seamă de elite ale comunității academice din România, zeci de rectori ai unor prestigioase universități din România și din Europa, ci și înalți demnitari de stat, reprezentanți ai administrațiilor locale, regionale și naționale, dar și valoroși dascăli și absolvenți ai Universității din Petroșani.
Mă înțelegeți desigur că onoranta misiune pe care am primit-o din partea distinsului rector al Universității din Petroșani de a conduce această sesiune festivă a fost una care mi-a prilejuit emoții și bucurii greu de exprimat în cuvinte. Cu speranța că m-am ridicat, la rândul meu, la înălțimea prestanței acestui eveniment, îi mulțumesc domnului rector prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu pentru încredere și pentru această memorabilă experiență a carierei mele profesionale.
Vivat! Crescat! Floreat!, Universitatea din Petroșani!” a spus Tiberiu Vințan.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vizitat două mine din bazinul Valea Jiului și a propus diversificarea activității energetice

Articolul următor

PIB-ul României l-a depășit pe cel al Ungariei cu o zecime de procent din media UE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share