Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PIB-ul României l-a depășit pe cel al Ungariei cu o zecime de procent din media UE

Potrivit celor mai recente date de la Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene, PIB-ul României a fost de 76,7 la sută pe cap de locuitor, din punctul de vedere al parității puterii de cumpărare. Din aceleași surse reiese că Ungaria a atins 76,6 la sută din media UE, a observat Portfolio. Cu alte cuvinte, acum este oficial că România este înaintea Ungariei când vine vorba de cel mai cunoscut indicator de dezvoltare.

Datele publicate de Eurostat pe 11 octombrie sunt statisticile privind PIB-ul pe cap de locuitor revizuit, care confirmă principala constatare pe baza datelor preliminare publicate în martie: pe baza indicatorului de dezvoltare economică, România a depășit Ungaria, scrie publicația maghiară Portfolio.hu. Analiza arată că în ultimii 10 ani, economia maghiară a atins a 11-a cea mai rapidă convergență către media UE, dar cei care se află în fruntea ei în clasament sunt de obicei aproape toți concurenții regionali, ceea ce înseamnă că, în timp ce economia maghiară ajunge din urmă cu Media UE, performanța sa relativă în comparație cu alte țări din regiune este în scădere.

PIB pe cap de locuitor

În ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor (măsurat la paritatea puterii de cumpărare), acum există doar 5 țări în spatele Ungariei: Letonia, Croația, Slovacia, Grecia și Bulgaria. Este important de menționat că media UE în acest caz nu este la nivelul țărilor occidentale, așa că imaginarul 100% nu este nivelul de dezvoltare al Germaniei, Suediei sau Austriei, să spunem. Aceste țări se află la un nivel de dezvoltare economică mai ridicat decât media UE.

Când se calculează media UE, țările din est și sud scad numărul mare dintre cele din vest și nord. Un alt punct important este că, deși PIB-ul este într-adevăr un indicator foarte important, el nu reflectă cu exactitate standardele de viață și veniturile cetățenilor unei țări, scrie publicația maghiară Telex.hu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

75 de ani de la înființarea Universității din Petroșani

Articolul următor

Accor, primul hotel din Cluj - un ibis Styles, din S2 2025

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share