Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ADLO caută operator pentru Centrul de Transport Intermodal Oradea

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) a lansat o consultare de piață în vederea demarării procedurii de licitație publică privind atribuirea operării Centrului de Transport Intermodal Oradea. 

Cei interesați au posibilitatea să-și exprime părerea cu privire la acest proiect până la data de 23 octombrie 2023, pe adresa de mail: contact@adlo.ro .

De asemenea, consultarea are ca scop informarea operatorilor interesați și vizita la locație în data de 18 octombrie, ora 10:00.

 

Centrul Intermodal Episcopia Bihor

Centrul Intermodal Episcopia Bihor se realizează pe o suprafață totală de 17 hectare. Proiectul prevede construirea a două linii de cale ferată de aproximativ 700 de metri fiecare, care vor fi utilizate pentru încărcarea și descărcarea mărfurilor care vor fi transportate prin intermediul acestui centru intermodal. Proiectul mai presupune construirea unei platforme de beton cu suprafața de peste 32.000 mp, între cele două linii de cale ferată, o clădire administrativă de tip container în care să se desfășoare partea logistică, parcare pentru camioane, împrejmuirea terminalului intermodal, iluminat și racordul la utilități.

Centrul intermodal va avea un rol cheie pentru transportul de mărfuri din Oradea și județul Bihor și va asigura transferul mărfurilor în relație cu statele din vestul Europei, dar și cu alte zone din România. Transportul de mărfuri feroviar este mult mai puțin poluant și mai ieftin, fiind încurajat la nivel european în raport cu transportul rutier. Totodată, acest proiect contribuie la creșterea competitivității economice a companiilor din Oradea și Bihor, deoarece costurile cu transportul mărfurilor vor scădea ca urmare a construirii acestei facilități.

Oradea, hub pentru transportul de mărfuri

Astfel, municipiul Oradea va deveni un hub pentru transportul de mărfuri datorită faptului că este situat în apropiere de Autostrada Transilvania și viitorul drum expres Oradea-Arad, iar calea ferată Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor va fi electrificată și modernizată. Centrul intermodal va fi conectat printr-un drum de legătură cu E60/DN1. Prin implementarea proiectului, zona va deveni un puternic nucleu economic la nivelul întregii regiuni Nord-Vest.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grădina Urbană Nufărul Oradea, în dezbatere publică

Articolul următor

Calendar estimativ de lansare a sesiunilor de depunere a cererilor pentru bani europeni de către fermieri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share