Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

DIMEX 2000 Company e câștigătoarea licitației pentru domeniu schiabil și parc de aventură la Semenic

La finalul lunii septembrie, DIMEX 2000 Company și-a adjudecat un proiect de nu mai puțin de 207 milioane lei (cca. 41,4 mil. euro). Este vorba despre domeniul schiabil Semenic și parcul de aventuri. 

Muncipiul Resița a depus proiectul pentru finanțare, atât prin intermediul fondurilor europene, cât și guvernamentale. Domeniul schiabil va avea peste zece kilometri de pârtii noi, instalație de transport pe cablu de tip telegondolă cu zece locuri și suport de biciclete, pod peste pârâul Gozna pentru accesul turiștilor la zona de îmbarcare a telescaunului. De asemenea, este prevăzută o instalație pentru înzăpezit artificială și garaj pentru mașinile de bătut zăpada. Pentru sezonul estival se vor amenaja un roller coaster, utilizat în parcurile de aventură, cu o viteză maximă de 30 km/oră și cu o capacitate de transport de 500 de persoane/oră. Se va instala și o tiroliană cu două secțiuni – una cu plecare din vecinătatea stației superioare a telegondolei, cu o lungime de 690 de metri, cu două linii paralele (tandem), iar a doua, cu plecare din vecinătatea stației de sosire a primei secțiuni, de aproximativ 980 de metri, cu două linii paralele. Proiectul mai conține un parc tematic  care își va aștepta vizitatorii pe o suprafață de 9.650 de metri pătrați.

Sursă foto: Bistrița Business

Ioan Scurtu, managerul DIMEX 2000 Company

„Da, confirm informația. Am câștigat licitația la finalul lunii septembrie și am primit deja ordinul de începere a lucrărilor. În acest moment facem proiectarea și din primăvară trecem la execuție. În total avem la dispoziție 41 de luni să finalizăm. Este o lucrare mare, cu un grad de complexitate destul de ridicat, dar nimic peste puterile noastre. Finanțarea este asigurată din câte am înțeles, vom putea lucra liniștiți din acest punct de vedere” – a spus Ioan Scurtu, managerul DIMEX 2000 Company, citat de Bistrița Business.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

3,4 milioane de euro a investit crama Liliac în plantațiile Batoș și Lechința

Articolul următor

Primăria Cluj-Napoca vrea 20 de automate pentru bilete de transport în comun

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share