Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centrul de transport intermodal din Oradea, realizat în proporție de 75%

 

Lucrările la infrastructura centrului intermodal, care va transforma Oradea într-un hub pentru transportul de mărfuri, avansează într-un ritm alert, stadiul de execuție ajungând la 75%.

Până acum au fost realizate lucrări la cele două linii de cale ferată, la platformele betonate și parcare și au fost finalizate straturile de fundare din piatră brută și stratul de formă de balast. De asemenea, au fost montate bordurile și stâlpii de iluminat și a început așternerea stratului de beton, iar acum se lucrează la montarea liniilor de cale ferată. Totodată se execută lucrări rețeaua de canalizare pluvială și termoficare.

Proiectul prevede construirea a două linii de cale ferată de aproximativ 700 de metri fiecare. Acestea vor fi utilizate pentru încărcarea și descărcarea mărfurilor transportate prin centrul intermodal. Acest proiect mai presupune construirea unei platforme de beton între cele două linii, o clădire administrativă de tip container în care să se desfășoare partea logistică, parcare pentru camioane, împrejmuirea terminalului intermodal, iluminat și racordul la utilități.

Transportul de mărfuri cu trenul, mai puțin poluant și mai ieftin

Municipiul Oradea va deveni astfel un hub pentru transportul de mărfuri, fiind situat în apropiere de Autostrada Transilvania și drumul expres Oradea-Arad, iar calea ferată Cluj – Napoca – Oradea – Episcopia Bihor va fi electrificată. Centrul intermodal va fi conectat printr-un drum de legătură la E60/DN1. Prin implementarea proiectului, zona va deveni un puternic nucleu economic la nivelul întregii regiuni Nord-Vest.

Centrul va asigura transferul de mărfuri din Oradea și județul Bihor în relația cu statele din vestul Europei, dar și cu alte zone din România.

Totodată, acest proiect contribuie la creșterea competitivității economice a companiilor din zona noastră, deoarece costurile cu transportul mărfurilor vor scădea ca urmare a construirii acestei facilități.

Lucrările la Centrul intermodal au început în luna iulie a acestui an și sunt executate de asocierea formată din SC COSTA VOC IMPEX SRL – lider de asociere și ASFAMIXT SRL – asociat, având o valoare de 47.137.527,55 lei fără TVA.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Andreea Negru, Președinte ADAA: “Gala Excelența în Business este un moment important pentru a celebra, învăța și inspira”

Articolul următor

Se lucrează la poduri pe Centura Sânmartin - drumul ce leagă Oradea de Băile Felix

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share