Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Florica Bradu și-a lansat cartea „Trec prin lume cântând” în Parlamentul României

Miercuri, 18 octombrie, Florica Bradu, interpreta de muzică populară din Bihor, a lansat noua sa carte, „Trec prin lume cântând”, în Palatul Parlamentului din București.

Organizat de Consiliul Județean Bihor și Centrul de Cultură al județului Bihor, evenimentul a fost prilejul prin care au fost promovate tradițiile, cântul și portul popular din Bihor și, totodată, a reprezentant un gest de mulțumire adresat doamnei Bradu pentru întreaga sa carieră și contribuție la păstrarea și promovarea culturii județului nostru.

„Parcurgând paginile acestei cărți am constatat talentul și spiritul critic, precum și acuitate extraordinară cu care Florica Bradu și-a exprimat impresii, gânduri, aprecieri devenite judecăți de valoare. Contactul nemijlocit al artistei cu astfel de melodii și poezii populare i-au dat posibilitatea să dezvăluie cititorilor și ascultătorilor ceva din complexa și profunda lor semnificație”, a precizat Elise Stan, etnomuzicolog.

Concert aniversar

Lansarea de carte a făcut parte din seria de evenimente dedicate doamnei Bradu, alături de concertul aniversar „Florica Bradu, Lioara Bihorului” din 3 octombrie și lansarea cărții „Trec prin lume cântând” de la Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal din 28 septembrie.

„Am continuat seria evenimentelor pe care comunitatea noastră le dedică marii artiste de muzică populară Florica Bradu, prin organizarea unei lansări de carte la Palatul Parlamentului. “Trec prin lume cântând” este titlul cărții care conține valorosul repertoriu al doamnei Florica Bradu și reprezintă filosofia de viață a unui artist care ne face cinste. Mulțumesc colegilor parlamentari Ioan Cupșa, Kiss Janos, Arina Moș și Adrian Hatos pentru implicarea în organizarea acestui eveniment”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

La București, artista a fost susținută de Liviu Buțiu, managerul Centrului de Cultură al Județului Bihor, și șase dansatori din județul Bihor. La lansarea de carte au participat parlamentarii bihoreni Ioan Cupșa, Adrian Hatos, Janos Kiss, Arina Moș, Ioan Mang, Szabó Ödön și Adrian Merka, președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, și mulți alți deputați și senatori din țară. La final, Florica Bradu le-a oferit câte un exemplar cartea sa, cu autograf.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Expo ,,La Cânepa”, ediția a-III-a, în weekend la Era Park Oradea

Articolul următor

Turiștii străini cazați în Cluj, mai mulți cu 42%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share